İsias Otel Davasında karar – Kent 77 TvKent 77 Tv
16
08 Ocak 2024 - 9:59
İsias Otel Davasında karar

6 Şubat depremlerinde 35’i Kıbrıs Türkü 72 kişinin hayatını kaybettiği davada tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devam kararı verildi.

Adıyaman’da, Maraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerde yıkılan, İsias Otel Davasında ara karar açıklandı. Dava 26 Nisan 2024 Cuma günü devam edecek.

Binanın yıkılmasında kendisinin değil depremin suçlu olduğunu söyleyen Bozkurt, “Biz suçlu değiliz, bize atılan iftiraların hepsini reddediyorum. Ben işimi düzgün yaptım. Eğer 7,7 şiddetinde deprem olmasaydı binam yıkılmayacaktı” iddiasını ortaya attı. Bozkurt, hem masum olduğu hem de 7 tane ameliyat olması gerektiğini gerekçe göstererek tahliye talebinde bulundu. Otel sahibi Bozkurt’un ardından oğulları Efe Bozkurt ile Fatih Bozkurt söz aldı. “25 yılım, Renault bayisinde geçti. Başka hiçbir işe bakamadım ben. Gerçekten otelle ilgilensem suç değil. Evet, imza attım, hisse aldım bunları kabul ediyorum. Ama bunlar kendi irademle değil, babamın iradesiyle yaptım. Bir hadis var, yıllardır odamda… “Babaya itaat, Allaha itaattır”… Ben buna göre yaşadım yıllarca.” dedi.

Duruşmada sanık avukatları ile kayıp yakınları arasında gerginlik yaşanması üzerine salon bir süre boşaltıldı ve davaya ara verildi. Mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt, Efe Bozkurt, Halil Bağcı ve Erdem Yıldız’ın tutukluluklarının devamına; tutuksuz yargılanan Seda Bozkurt Zeren, Şule Bozkurt Özbek, Ulviye Bozkurt, Hasan Aslan, Mehmet Göncüoğlu’nun ise adli kontrol tedbiriyle tutuksuz yargılanmalarının devamına karar verdi.

 

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz