İngiltere'de pratisyen hekimler greve başladı – Kent 77 TvKent 77 Tv
21
05 Ocak 2024 - 9:32
İngiltere’de pratisyen hekimler greve başladı

İngiltere’de Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) bünyesinde görev yapan pratisyen hekimler bugün altı günlüğüne greve başladı. Grev, bugüne kadar NHS’in tarihinde görülen en uzun iş bırakma eylemi.

İngiltere’de geçen ay hükümet ile Tabipler Birliği arasında yapılan görüşmeler anlaşmazlıkla sonuçlanmıştı. İngiltere Sağlık Bakanı Victoria Atkins ise müzakere masasına dönmeden önce pratisyen hekimlerin greve son vermeleri gerektiğini söyledi.

Pratisyen hekimler, ücret anlaşmazlığı sonucu ilk olarak geçtiğimiz Mart ayında iş bırakmışlardı. DAHA önce de hemşire ve ambulans çalışanları dahil diğer NHS görevlileri de grev yaptı. Aralık ayındaki görüşmelerde Tabipler Birliği, hükümetin teklif ettiği, Ocak ayından itibaren ortalama yüzde 3 maaş artışı teklifini kabul etmemişti. Pratisyen hekimler 2008’den bu yana enflasyon altında yapılan zamları telafi etmek için ekstra yüzde 35 talep etti.

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz