“HERKES BÜYÜK RİSK ALTINDADIR”
168
18 Kasım 2021 - 17:00
BELEDİYE BİNASI DEPREM RİSKİ TAŞIYOR MU?”
“HERKES BÜYÜK RİSK ALTINDADIR”
 
Eski Yalova Belediyesi Başkan Yardımcısı Halit Güleç, “Mutlaka boşaltılması gerektiği bilimsel raporlarla kanıtlanmış o bina (belediye binası) içerisinde bulunan değerli mesai arkadaşlarımız olan belediye personelimiz, başkan yardımcıları, başkan vekili ve tabii ki çeşitli işlemleri nedeniyle belediyemize gelen vatandaşlarımız olmak üzere herkes büyük risk altındadır” dedi.
 
Eski Yalova Belediyesi Başkan Yardımcısı ve İçişleri Bakanlığı tarafından Vefa Salman ile görevden uzaklaştırılan CHP Belediye Meclis Üyesi Halit Güleç, Yalova Belediye hizmet binasıyla ilgili yazılı bir açıklamada bulundu.
“BİNANIN İVEDİLİKLE BOŞALTILMASI GEREKTİĞİ SÖYLENDİ”
Güleç, “Belediye binası deprem riski taşıyor mu?” başlıklı yazıda, 2019 yılında belediye binasının karot testlerini yaptırdıklarını belirterek, “Herkes mutlaka hatırlayacaktır. 26 Eylül 2019’da Silivri merkez üssü olmak üzere meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki deprem, kentimizde de hissedilmiş ve bizlere 1999’da yaşadığımız acı hatıraları bir kez daha hatırlatmıştı. O günün hemen ardından durumunu az çok tahmin ettiğimiz Yalova Belediye Binası için karot testleri yaptırdık. Bu konuda en yetkili yerler olan teknik üniversitelerin raporlarında bizlere binanın ivedilikle boşaltılması gerektiği söylendi. Bunun üzerine harekete geçerek belediyemizin tüm birimlerinin tek çatı altında hizmet verebileceği, Dere Mahallesi’nde bulunan belediyemize ait olan yüksekokul binalarının tahsisinin sonlandırılması için durumu belediye meclisine taşıdık. İki mevcut binanın da kullanımını geri almak ve belediyeyi bu iki binaya taşımak istedik. Ancak AK Partili Meclis Üyelerinin oylarıyla teklif reddedildi. Daha sonra sadece bir tanesi için onay çıktı” dedi.
“TAŞINMA KARARINI İPTAL ETTİLER”
“Biz bu taşınma işlemleri için hazırlık yaptığımızda bize görevden el çektirildi ve vekil yönetim göreve başladı” diyen Güleç, mevcut yönetimin ilk olarak alınan bu taşınma kararını iptal ettiğini belirtti.
Güleç, daha sonra mevcut bina içinde farklı farklı yerlere dağıtıldığını dile getirerek şöyle konuştu:
“Sonucunda oluşan vatandaşların yaşadığı karmaşa, birimlerin içinde bulunduğu dağınıklık ve tabii ki yönetimsel boşluklar bu açıklamamın konusu değil. Bu açıklamayı yapmamdaki amaç geçtiğimiz gün meclis toplantısının yapıldığı sırada meydana gelen deprem. Meclis toplantısında da sorduk: ‘Bu bina güvenliyse neden bazı birimleri başka binaya naklettiniz. Yok değilse – ki olmadığı bilimsel bir gerçek- ana binada çalışanların canı yok mu?’ Hepimiz biliyoruz ki depremin günü ve saati yok. Tam da partimiz grubu bu konuyu gündeme getirirken Düzce merkezli bir deprem meydana geldi. Mutlaka boşaltılması gerektiği bilimsel raporlarla kanıtlanmış o bina içerisinde bulunan değerli mesai arkadaşlarımız olan belediye personelimiz, başkan yardımcıları, başkan vekili ve tabii ki çeşitli işlemleri nedeniyle belediyemize gelen vatandaşlarımız olmak üzere herkes büyük risk altındadır.”
“İVEDİLİKLE GÜVENLİ BİR YERE TAŞINMALI”
Güleç, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Yalova Belediyesi ivedilikle tüm birimlerin tek çatı altına alındığı güvenli bir yere taşınmalı. Tüm personelin güvenli bir ortamda hizmet üretmesi sağlanmalı. Bu hem personellerimizin kendilerini güvende hissetmelerini hem de daha kaliteli hizmet üretmelerini sağlayacaktır.
“Önce insan hayatı” demeli ve bu doğrultuda kararlar almalıyız. Şu an görev başında olanlara düşen en büyük görev budur. Yaşanacak olası bir felaket sonrasında keşke demenin hiç birimize bir faydası olmaz. Bu konuda bize düşen bir görev varsa sonuna kadar yapmaya hazırız.
Rabbim tekrardan o felaketi bizlere yaşatmasın. Ancak deprem ülkemizin bir gerçeği bu acıyı derinden yaşamış olan bizler de bu gerçeğin bilincinde olarak hareket etmeliyiz..”

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Devlet erkanı Anıtkabir’de!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Karakol bahçesinden kaçan eşek, hastaneye girdi!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Altınova’da 23 Nisan coşkusu

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz