Hem 5 puan fark hem de ikili averaj üstünlüğü – Kent 77 TvKent 77 Tv
876
24 Mart 2020 - 20:44
Hem 5 puan fark hem de ikili averaj üstünlüğü

Bölgesel Amatör Lig 10. Grup’ta müthiş bir şampiyonluk yarışı var. Çiğli deplasmanından zaferle dönen Yalovaspor, kritik son 4 haftaya en yakın rakibinin 5 puan önünde zirvede girecek.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun düzenlediği Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 10. Grup’ta 22. hafta müsabakaları, 15 Mart tarihinde yapılmıştı. Zirveyi yakından ilgilendiren maçta Yalovaspor, deplasmanda Çiğli Belediyespor’u Alperen Topçular’ın tek golüyle 1-0 devirerek önemli bir zafere imza atmıştı. O maçın ardından Koronavirüsü nedeniyle TFF, kalan bütün maçları ileri tarihe erteledi.

5 puanlık avantaj..
Son haftalarda zirvede artık etkisini iyice arttıran Yalovaspor, Çiğli Belediyespor ile liderlik için mücadele eder hale geldi. Zirvenin renginin her hafta değiştiği grupta son olarak Yalovaspor, Çiğli Belediyespor deplasmanında tek golle kazandı ve 2 puanlık farkı 5’e çıkarmış oldu. Şampiyonluk yolunda önemli bir avantajın sahibi konumundaki Yalovaspor, lige verilen aranın ardından en azından 5 puanlık farkın verdiği rahatlıkla zirvenin keyfini çıkaracak.

Son 4 haftada kritik maçlar var..
Bu arada ligin son dört haftasında Yalovaspor, Çiğli gibi zorlu 4 müsabakaya çıkacak. Fikstürü Çiğli’ye göre daha kolay olan Yeşil-Kırmızılı takımımız, 23. haftada sahasında Gebzespor’u konuk edecek. Aynı haftada Çiğli, İlimtepe Kullar 1975 Spor deplasmanına çıkacak. Yalovaspor, 24. haftada Bağcılarspor deplasmanına gidecek. Çiğli de evinde Atlasspor ile kozlarını paylaşacak. 25. haftada Yalovaspor, seyircisi önünde Bucaspor’u ağırlayacak. İzmir ekibi Çiğli de Gebzespor’u ağırlayacak. Ligin son haftasında Yalovaspor, Küçükyalı Yelkenspor deplasmanında 3 puan arayacak. Çiğli Belediyespor da Bağcılarspor deplasmanında 3 puan avına çıkacak ve normal sezon sona erecek.

Averaj üstünlüğü bizde..
Diğer yandan ligin sonunda Yalovaspor ile Çiğli Belediyespor arasında olası puan eşitliği yaşanması durumunda Yeşil-Kırmızılı takımımız, ikili averajda rakibinin önünde yer alacak. Ligin ilk yarısında Yalova’da rakibiyle golsüz berabere kalan temsilcimiz, İzmir’de Çiğli’yi tek golle devirip ikili averaj üstünlüğünü de elde etmesini bilmişti. Ancak Yalovaspor ile Çiğli arasında 5 puanlık farkın kapanması için temsilcimizin kalan 4 haftada 5 puan kaybedip, Çiğli’nin de 5 puan alması gerekiyor.

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz