HALK KÜTÜPHANE BİNASININ PROTOKOLÜ İMZALANDI – Kent 77 TvKent 77 Tv
HALK KÜTÜPHANE BİNASININ PROTOKOLÜ İMZALANDI
141
30 Haziran 2022 - 13:26

Yalova Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı (Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü) arasında yaptırılacak olan Halk Kütüphane binasının protokolü imzalandı.

“Kamu Eliyle Yapılan Kültür Yatırımlarına Destek Projesi” kapsamında yapılacak olan Halk Kütüphanesi protokolünü Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Kültür ve Turizm Bakanlığı adına İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali imzaladı. Protokol töreninde Yalova Valisi Muammer Erol, AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel ve İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol da yer aldı.

Yalova merkez Bahçelievler Mahallesi, 1384 ada, 13 numaralı parsel üzerinde “Kamu Eliyle Yapılan Kültür Yatırımlarına Destek Projesi” kapsamında Yalova Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanacak ön (avan) ve uygulama ile tanzim ve teşhir projelerine göre Halk Kütüphanesi yapılacak. Halk Kütüphanesi binasının yapımına Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü %50 finansman desteği sağlayacak.

BAŞKAN VEKİLİ TUTUK “MODERN BİR KÜTÜPHANE OLACAK”

Yapılacak olan Halk Kütüphanesi hakkında bilgiler veren Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk; “AK Parti Yalova İl Başkanımız Muğlim Bağatar geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ile görüşmüş Yalova’ya bir şehir kütüphanesi kurulacağının müjdesini vermişti. Yapılan bu görüşmenin ardından bizlerde gerekli çalışmalarımızı bakanlığımız ve kurumlarımızla başlatmıştık. Onayını aldığımız bu projemiz tamamlandıktan sonra günümüz modern kütüphanecilik anlayışına uygun ve aynı zamanda engelsiz kütüphane olarak planlarını yapmaktayız. Ayrıca kütüphanemiz her yaş grubuna uygun ve materyallerle donatmayı hedefliyoruz. Bebek ve okul öncesi bölümü, çocuk bölümü, oyun alanları, cep sinema salonu, çok amaçlı salonu(konferans ve etkinlikler için), kent belleği, görsel-işitsel materyaller salonu, kafeterya gibi temel fonksiyon alanlarının yer alacağı kütüphanede robotik kodlama, marker atölyeleri başta olmak üzere kullanıcıların talep ettiği atölye çalışmalarının yapılabileceği çok amaçlı salonlar yer alacaktır” dedi.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALİ KANGAL BELEDİYENİN BORCUNU AÇIKLADI!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Türkiye’nin satrançta en genç büyük ustası (GM) 16 yaşındaki Ediz Gürel oldu.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Altınova, okuyor!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
YALOVA BELEDİYESİ YASMEK OKUMA YAZMA KURSU MEZUNLARINI VERDİ

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz