GÜREL, “CUMHURBAŞKANI TİGEM KİRACILARI OLAN YÜZLERCE FİRMAYI EZDİ GEÇTİ” – Kent 77 TvKent 77 Tv
GÜREL, “CUMHURBAŞKANI TİGEM KİRACILARI OLAN YÜZLERCE FİRMAYI EZDİ GEÇTİ”
107
18 Ocak 2022 - 13:30

CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yüzde 36 enflasyon oranına rağmen, Garden A.Ş.’nin yıllık kirasına yapılan yüzde 80 zam oranını nedeniyle eleştirdi.

 

“GARDEN A.Ş. CİROSUYLA BÖLGE VE ÜLKE EKONOMİSİNE CİDDİ KATKIDA BULUNUYOR”

Yalova’da 2012 yılında 40 Çiçekçilik firmasının, Türkiye’de süs bitkileri sektöründe örnek bir kümelenme modeliyle Garden A.Ş. firmasını kurduğunu ve TİGEM’den yaklaşık 1500 dönüm alan kiralayarak 2013 yılında faaliyete geçtiğini hatırlatan Gürel,  “Avrupa standartlarında üretim yapan ve modern bir tarımsal üretim merkezi haline gelen Garden A.Ş. bugün yılda 500 milyon TL’nin üstünde cirosuyla bölge ve ülke ekonomisine ciddi katkıda bulunuyor ve yaklaşık 1500 kişiye doğrudan istihdam yaratıyor.

Bu sırada ne oldu biliyor musunuz? Büyük ekonomist Recep Tayyip Erdoğan; Enflasyonumuzu yüzde 36 olarak açıkladı. Üretimi ve üreticiyi sonuna kadar desteklediğini açıkladı. Milletimizi enflasyon karşısında ezdirmeyeceğiz dedi. Fahiş fiyat artışlarına karşı ciddi tedbirler alıyoruz dedi ve enflasyon oranını azami oran olarak işaret etti” dedi.

 

“HEPSİ YALANMIŞ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren Gürel şunları kaydetti; “Cumhurbaşkanımız önce elektriğe yüzde 120 zam yaparak üreticiyi ne kadar sevdiğini gösterdi, baktı ki Yalova’daki çiçekçiler henüz batmamış bir de Garden A.Ş.’nin yıllık kirasına yüzde 80 zam yaptı. Tamı tamına yüzde 80.

Ekranlarda çıkıp kimseyi ezdirmeyeceğiz diye bağıran Cumhurbaşkanı yine TİGEM kiracıları olan yüzlerce firmayı ezdi geçti. Hani enflasyon yüzde 36 idi? Hani enflasyon oranını aşan fahiş fiyat artışlarını engelleyeceklerdi? Kiralardan, özel okul fiyatlarına, marketlere ayar çekiliyordu? Demek hepsi yalanmış.

 

“MİLLET AÇ, MİLLET BORÇLU”

Sormazlar mı önce devlet kendi kiracılarına yüzde 36 oranını üst sınır olarak belirlesin yüzde 80 zam yapmasın, ondan sonra diğer sektörlere ayar çekmeye çalışsın diye. Böyle yaparlarsa tabi hiç kimse hükümete inanmaz.

Millet aç, millet borçlu. Buna rağmen üretim yapmaya çalışan firmalara en büyük darbeyi Cumhurbaşkanı vuruyor. Tabi ki büyük ekonomist muhtemelen kandırılıyordur TİGEM tarafından ama olan üreticiye olan vatandaşa oluyor. Allah’tan eninde sonunda seçim olacak da bu söylediği ile yaptığı birbirini tutmayan iktidar değişecek. Millet rahat bir nefes alacak.”

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALİ KANGAL BELEDİYENİN BORCUNU AÇIKLADI!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Türkiye’nin satrançta en genç büyük ustası (GM) 16 yaşındaki Ediz Gürel oldu.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Altınova, okuyor!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
YALOVA BELEDİYESİ YASMEK OKUMA YAZMA KURSU MEZUNLARINI VERDİ

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz