GÜNEYKÖY MEYDANI OSMANLI MİMARİSİYLE YENİLENDİ – Kent 77 TvKent 77 Tv
GÜNEYKÖY MEYDANI OSMANLI MİMARİSİYLE YENİLENDİ
484
15 Ekim 2021 - 18:16

Yalova merkeze bağlı Güneyköy’de hayata geçirilen Tarihi Sultan Reşat Çeşmesi Meydan Düzenlemesi ve Cephe Sağlıklaştırması Projesi’nin açılış töreni yapıldı.

Yalova Valiliği ve İl Özel İdaresince hazırlanan “Tarihi Sultan Reşat Çeşmesi Meydan Düzenlemesi ve Cephe Sağlıklaştırması Projesi’nde çalışmalar tamamlandı. Proje ile daha önceki yıllarda restore edilen çeşmenin çevresinde yapıların cepheleri Osmanlı mimarisiyle yenilendi.
Toplam 1 milyon 210 bin TL’ye yapılan çalışmaya Doğu Marmara Kalkınma Ajansının (MARKA) 634 bin TL, İl Özel İdaresi ise 576 bin TL destek sağladı. Osmanlı-Rus Harbi sonrasında Nakşibendi şeyhlerinden Muhammed Medeni ve Şeyh Şerafettin tarafından kurulan Kafkas köyde projenin açılış töreni düzenlendi.
Törende konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, cephe sağlıklaştırması ve meydan düzenlemesi çalışmasının başarıyla tamamlanmasından dolayı mutlu olduğunu kaydetti. Soygüzel, çalışmalarda doğal malzemelerin kullanıldığını belirterek, “Kiremitlerinden tutun, pencerelerine kadar, altta kaynak başlarına kadar tamamen tarihi dokuya uygun olarak doğal malzeme kullanılarak meydan tasarlandı.” diye konuştu.
Çalışmayla bölgede turizm hareketliliği yaratmak istediklerini belirten Soygüzel, “Güneyköy’ümüz yaz aylarında ciddi ziyaretçi alan bir köyümüz ve Dağıstan mutfağının lezzetlerini burada tatmanız mümkün. Dolayısıyla bu meydan düzenlemesi, cephe Sağlıklaştırması ile biz burada dini ve kültürel bir turizm hareketliliğini de başlamasını insanların burada vakit geçirme, burada bulunmaktan keyif duymaları istedik.” ifadesini kullandı.
İl Özel İdare Genel Sekreteri Selim Karahan ise 10 köyde meydan düzenleme çalışmalarının tamamlandığını ifade etti. Yalova’da altyapısı eksik olan hiçbir köy olmadığını belirten Karahan, “Bütün yollarımız asfalt, içme suyu sıkıntısı olan hiçbir köyümüz yok. Kanalizasyon girmemiş hiçbir köyümüz yok. Sadece bozulan yerlerin tadilatını yapıyoruz. Artık meydan düzenleme çalışmalarını yapıyoruz. Bu Türkiye’nin birçok yerinde görülemez.” diye konuştu.
Güneyköy Muhtarı Murat Erhan da yapılan çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.
Ardından Tarihi Sultan Reşat Çeşmesi’nin meydan düzenlemesi ve cephe sağlıklaştırması çalışmasının açılışı yapıldı.
Açılış kurdelesini Vali Muammer Erol, Milletvekili Meliha Akyol, Yalova Belediye Başkanı Vekili Mustafa Tutuk, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve İl Genel Meclisi üyeleri birlikte kesti.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Teksas’ta 23 Nisan
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Asayiş berkemal!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
YALOVA’DA 23 NİSAN COŞKUSU DOYA DOYA YAŞANDI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Subaşı’nda 23 Nisan coşkusu Çocuklar gönüllerince eğlendi!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Devlet erkanı Anıtkabir’de!

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz