“GÖREVİNE EN KISA SÜREDE DE İADE EDİLECEKTİR” – Kent 77 TvKent 77 Tv
“GÖREVİNE EN KISA SÜREDE DE İADE EDİLECEKTİR”
993
06 Mart 2020 - 16:45

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Hem Allah hem kul hem yargı indinde, mutlaka ve mutlaka Sayın Belediye Başkanımızın, suçsuz olduğu ve bu olayda en ufak eksiğinin olmadığı ortaya çıkacak ve görevine en kısa sürede de iade edilecektir. Yalovalılar, sevgili hemşehrilerimizin içi rahat olsun” dedi.

 

 

Torun, CHP Yalova İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.  Yalova Belediyesindeki zimmet soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Vefa Salman’ın yerine başkan vekilliği seçimlerinin gerçekleştirilmesinin ardından gerçekleştirilen toplantıda konuşan Torun,  hukuki bir süreçte olmadıklarını, yaşananların siyasi bir süreç olduğunu söyledi. Bir belediye görevlisinin şahsi işlediği suçun önce belediye başkan yardımcısına, sonra belediye başkanına kadar getirildiğini kaydeden Torun, hiçbir belgesi olmayan bir suçlamayla belediye başkanının karşı karşıya bırakıldığını savundu. Yaşanan süreçte hukuk katledildiğini anlatan Torun, şöyle konuştu:

“Tek adam yönetiminin ortaya koyduğu eğer seçerim demiyorsan, görevinden alırım anlayışı, eğer halk iradesi benim dediğimi yapmıyorsa benim iradem geçerlidir anlayışı Yalova’da gerçekleşmiştir. Vatandaşın helal oylarıyla göreve gelen, sorumluluk alan belediye başkanımız maalesef bir darbeyle, bir saray darbesiyle bugün görevinden uzaklaştırılmış ve yerine mecliste başka bir meclis üyesine vekalet vermiştir. Bu Yalovalılara da yapılmış bir haksızlıktır. Yalovalının da iradesine vurulmuş bir zincirdir ama biz bu zincirleri kırarız. Biz bu ülkede demokrasiyi, adaleti, özgürlüğü yerine getiren kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bundan hiçbir kimsenin şüphesi olmasın.”

 

Vefa Salman’ın görev süresi içindeki başarının tüm Türkiye’de görüldüğünü söyleyen Torun, bu başarının birilerini rahatsız ettiğini kaydetti. Torun,  bir kişinin işlediği şahsi suçu, belediye başkanına kadar getirme çabası içinde olduğunun altını çizerek, “Biz inanıyoruz, yargı bunu düzeltecek, adalet yerini bulacak. Hem Allah hem kul hem yargı indinde, mutlaka ve mutlaka Sayın Belediye Başkanımızın, suçsuz olduğu ve bu olayda en ufak eksiğinin olmadığı ortaya çıkacak ve görevine en kısa sürede de iade edilecektir. Yalovalılar, sevgili hemşerilerimizin içi rahat olsun. Belediye başkanımız dimdik ayaktadır ve en kısa sürede demin ifade ettiğim gibi görevine geri dönecektir. Adalet tecelli edecektir. Bu geçici bir süreçtir. Biz mücadelemizi daha yeni başlatıyoruz. Başkan koltuğuna oturana kadar, Yalova’nın hizmetinde olana kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadesini kullandı.

 

Yalova Belediye Başkanlığı görevden uzaklaştırılan Vefa Salman ise bugün itibariyle yapılan belediye başkan vekilliği seçiminin hayırlı olmasını diledi. Salman, adaletin mutlaka tecelli edeceğine inancım tam olduğunu kaydederek şöyle konuştu:

“Bu bir süreç. Ne kadar süreceğini kestirmek tabi güç ama gerçeklerin ve doğruların bir gün mutlaka ortaya çıkmak gibi güzel bir huyu vardır. Haklılığımız nasıl geçmişteki 2014’teki tekrarlanan seçimde ortaya çıktıysa. Her zaman Allah’ın adaleti var dedim. Bugün de aynı şeyi söylüyorum. Allah’ın adaleti de tecelli edecektir. Hukuk da adalet de mutlaka gün gelecek tecelli edecektir. Yalova Belediyesi emaneti, halkın seçtiği, halkın oyalarıyla seçilen belediye başkanına yeniden iade edecektir. Benim burada üzüldüğüm halkın iradesinin yok sayılmasıdır. Halkın iradesinin göremezden gelinmesidir, ona pranga vurulmasıdır, ipotek konmasıdır. Bu anlamda da Yalovalılar müsterih olsunlar. Her zaman kamunun hakkını, hukukunu, parasını emanet kabul ettik. Emanete de asla ve asla ihanet etmedik, ettirmedik de.”

 

Toplantıda CHP İl Başkanı Mehmet Gürel ve çok sayıda partili de hazır bulundu.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz