EN İYİ PARFÜM NASIL SEÇİLİR? – Kent 77 TvKent 77 Tv
EN İYİ PARFÜM NASIL SEÇİLİR?
318
29 Şubat 2020 - 13:00

Erkeklerin parfüm konusundaki davranışları arasında uçurum bulunuyor. Toplumumuzda bazı erkekler kendilerine getirilen olumsuz eleştirilere rağmen asla parfüm kullanmıyor ve doğal kokularına güvendiklerini söylüyor.

Hoş bir kokuya sahip olan ve çeşitli kimyasallardan üretilmiş aromatik karışımlardırÇeşitli inceltici ve çözücü maddeler ile oluşturulmuş kokular kalıcılık ve esans oranlarına bağlı olarak farklı gruplara ayrılmışlardır. Parfüm yapımında kullanılan inceltici ve çözücü oranlarına bağlı olarak “esans”, “eau deparfum”, “eau de toilette” ve “ eau de cologne” olarak sınıflara ayrılmışlardır.

Latince kökenli bir isim olan parfüm, dumandan çıkan anlamına gelen “par-fume” kökünden üretilmiştir. Kokular, M.Ö 4000 yıllara dayanmakla birlikte kokulu bitki ve reçinelerden elde edilen tütsüler ile insan yaşamının bir parçası haline gelmiştir.

– Parfümdeki beğenisi kişiden kişiye değişiyor. Parfüm seçimlerimizde yaş, kişilik ve yaşam tarzı büyük rol oynar. Bir koku üzerinde yaş sınırı olmamasına rağmen, bilim bize hayatımız boyunca hamilelik, yaş ve yaşam olaylarına bağlı olarak koku hissimizin değiştiğini söyler. Satış eğilimleri, gençlerin daha tatlı ve daha lezzetli kokuları tercih etme eğiliminde olduğunu gösteriyor ve yaşlandıkça daha tatlı çiçekler, udlar veya oryantal kokuları tercih ediyoruz.

– Dikkate alınması gereken diğer şeyler de bir kişinin yiyecek veya içecek tercihleridir. Örneğin, parfüm hediye ettiğiniz kişi güçlü baharatlardan hoşlanmazsa, baharatlı kokular ve oryantal temel notalardan hoşlanmama olasılıkları daha yüksek.

Farklı parfümler farklı yaşam tarzlarına da uyabilir

Hareket halinde ve spor salonunda vakit geçiren birine eau de toilette (EDT) seçebilirsiniz. EDT temelde üst notalardan oluşur, tazelik ve keskinlik verir. Yaklaşık üç saat kalıcılığı vardır. Bu yüzden farklı durumlar için gün boyunca yeniden uygulanabilir. Gün boyunca da kokuda değişiklik olabilir.

Parfüm seçiminde deneysel olun

Parfümleri bir hediye olarak satın almak söz konusu olduğunda, sevdiğiniz bir kokuyu yeniden satın almak veya adını sıklıkla duyduğumuz bir kokuyu tercih etme eğiliminde olabiliyoruz.

Giderek daha fazla insan yeni parfümleri deniyor ve kendi parfüm seçimlerini oluşturuyor.

Parfüm mağazaları, müşterilerin hoşuna gidecek kokuları tanımlamak için önceki beğenilerini ve hoşlanmadığı şeyleri kullanarak önerilerde bulunur. Örneğin, bir parfümü beğendiğinizde o parfümün notalarına benzer başka parfümleri de size önerebilirler.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz