“ELEŞTİRİLMESİ GEREKENLER MADDİ İMKAN SAĞLAMAYANLAR” – Kent 77 TvKent 77 Tv
332
06 Ekim 2020 - 11:55
“ELEŞTİRİLMESİ GEREKENLER MADDİ İMKAN SAĞLAMAYANLAR”
“ELEŞTİRİLMESİ GEREKENLER MADDİ İMKAN SAĞLAMAYANLAR”
Yalovaspor Başkanı Onay Tuna, kentteki iş insanlarının ve fabrikalarının takıma yeterli destekte bulunmamasından dert yandı.
Tuna, Kent 77 ekranlarında yayınlanan Spor Arena programına konuk oldu. Onur Erdik’in sorularını yanıtlayan Tuna, birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte Tuna’nın açıklamalarından bazı satır başları:
BEN DE MEMNUN DEĞİLİM
İlk 3 haftada takımın performansından ben de memnun değilim. Bizim Yalova’mızda şunu görüyorum: İnsanlar sosyal medyada çok rahat yazıp, çizebiliyor. Hayatta kimseye faydası olmayan, Yalovaspor’a faydası olmayan, eleştirmekten başka hiçbir faydası olmayan insanlar yazıyor. Bizim Yalovaspor’u nereden getirdiğimiz belli. Bir noktaya getirdik.
KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN
Sezon başında herkese söyledim. 3. Lig’de 67 tane takım var. Bunların çoğunluğu kadrosu oturmuş. 3. Lig’de tecrübe kazanmış, sadece eksik bölgelerin transfer yapmış takımlardan oluşuyor. Yalovaspor, 11 yıl sonra profesyonel lige çıkmış, altyapısı olmayan, maddi imkanları olmayan, şehrin fabrikalarından işletmelerinden iş adamlarına kadar hiçbir şekilde maddi imkan sağlanmayan bir kulüp. Burada kimse kimseyi kandırmasın
DAHA İYİSİNİ YAPAN VARSA, GELSİN BUYURSUN YAPSIN
3 haftada niye mağlubiyet oldu, niye 6 tane yedik, neden peşinden iki tane beraberlik diyenler hayalperest, aklını yitirmiş insanlar. Bu takım şu anda yaşamak için mücadele eden ve bünyesine bütçelerimizin nezdinde transferle yapmış ve ayakta durmaya çalışan bir kulübüz. Biz sezon başında sıfır destekle, birkaç firmayı ayrı tutuyorum. Maddi imkansızlıklarla, yönetimin eline bakan bir takım oluşturduk. Şimdi herkes diyor ki, niye BAL’da 14 tane oyuncuyu elinizde tuttunuz, 3. Lig’e çıkardınız. Daha iyisini yapan varsa, gelsin buyursun yapsın. Paranın olmadığı yerde futbolcu senin Yeşil-Kırmızı sevdana gelmez.
FEDERASYON, İDDİA GELİRLERİNDE TEMLİK VAR
Biz Yalovaspor’u aldığımızda, Yalovaspor ölüyordu, kalp masajı yapılıyordu. Saçma sapan eleştiriler almak beni üzdü. Bunları yapan bana futbolcu önermiş almamış olduğum insanlar. Bu takım oturacak, sabırlı olunsun. Biz kadroyu yeni yeni oturtmaya çalışıyoruz. Son zamanlarda iyi takviyeler yaptığımıza inanıyorum. Seneye bu takım çok daha iyi olacak. Herkes transfer bekliyor ama imkan, gelir olması lazım. 1 Ekimde 5 ekime kadar yaptığım 95 bin lira. Federasyon, iddia gelirlerinde temlik var. Bizim bir otoparkımız, maddi gelir sağlayan hiçbir şeyimiz yok.
ELEŞTİRİLMESİ GEREKENLER MADDİ İMKAN SAĞLAMAYANLAR- BAŞKA ŞEHRE GİTSİNLER
Eleştirilmesi gereken yer ne benim yönetimim, ne teknik heyet, ne futbolcular. Eleştirilmesi gereken Yalovaspor’a maddi imkan sağlamayanlar. Bu insanlar Yalova’dan para kazanıyorsa, Yalovaspor’a destek vermek zorunda. Yalova’da iş adamlarına gidiyorsunuz herkes batık. Fabrikalara gidiyorsunuz herkes küskün. Gidiyorsunuz bugün tersanelere iş yapamıyorlar. Ya kardeşim bu kadar da olmaz ki. Yalova’da bir sıkıntı var. Diğer iş adamları, fabrikalar bu aidiyeti yaşamıyorlarsa başka ile gitsinler. Başka illerde de bu parayı onlardan alırlar.
BİZİ İSTEMEYEN BİR YAPI VARDI
2 yıl şampiyon yapan, bölgesel amatör ligden profesyonel lige çıkartan bir yönetim. 4 ekimdeki kongreye bizi sokmak istemeyen bir yapı vardı. Biz girmeyelim, Yalovaspor başkanlarının eline geçsin istediler. Nasıl bir şehirde yaşıyoruz? Yalova’nın artık bağırsaklarını temizlemesi lazım.
YALOVASPOR’UN TRANSFER YASAĞI VARDI
Biz 3. Lig’de transfer yapabilir miyiz, kaç tane yaparızı tartıştık. Yalovaspor’un transfer yasağı vardı. Biz lisanslarımızı maçların başladığı hafta çıkardık. Hepimiz cebimizden çıkardık profesyonel 2007’den başlayarak son 2-3 senenin borçlarını temizledik. Bunlarda futbolcular, teknik direktör var. Allahtan karşımıza SGK ve vergi dairesi borçlarıyla alakalı borçlar gelmedi. Pandemi nedeniyle. Biz bunlarla uğraştık. Transferle dahi uğraşamadık. Eski teknik direktör, futbolcularla şehir dışında bir araya gelerek yalvar yakar, yasakları kaldırdım. Yalovaspor’un 3-5 kişinin sırtında gitmesi Yalova’nın utancı. Bu takımın en büyük başarısı borçlarını kapatıp ligde kalmak. Önümüzdeki yıl TFF ve iddia gelirleriyle üst taraflara oynayacak.
AKSA’NIN YAPTIĞI AYIP-YTSO’YA 14 BİN LİRA PARA TOPLAMAK YAKIŞIR MI?
En büyük destekçilerimiz Valimiz Muammer Erol ve Milletvekilimiz Meliha Akyol’dur. İkisine özel olarak teşekkür ediyorum. Mustafa başkanımıza da teşekkür ediyorum. Diğer dinamiklerin de harekete geçmesi lazım. Aksa yok biz 2007’de karar aldık, Yalova’da spora destek veremiyoruz, filan bunları geçecekler. Bunlar ayıp. Sen senede yıllık cironun binde birini versen Yalovaspor zaten ikinci lige çıkar. Bu Aksa’ya, tersanelere, Yalova’nın para kazanlarına yakışmaz. Koca YTSO. Tahsin ağabeyi de yanındakileri de seviyorum. Sevmek ayrı konu. Ama bir ticaret odası, Yalova’nın ticaret odasına 14 bin lira para toplamak yakışır mı ya? Birisi bunun bana mantıksal açıklamasını yapsın. YTSO’nun 14 bin lira para topladığı yerde siz tersanelerden, Aksa’da, ondan, bundan ne alabilirsiniz ya.
TİCARİ OLARAK GEREKEN CEVABI DA VERİRİZ
Yalova fabrika, tersanelerden gelecek desteğe göre Yalova halkına gideceğiz. Yalova halkının Yalova’ya gelip kaymağını yiyenlere bir cevabı olacaktır. 5 bin kişi buluruz, 500 lira alırız, Yalovaspor’u hayata döndürürüz. Bazılarına da ticari olarak gereken cevabı da veririz.
BİN 200 LİRA BORCA HACİZ
Bir Yalovalı olarak utandım. Geçen hafta içi bir haciz geldi. Ali başkanımızın zamanında, yatak, yorgan alınmış. Bin 200 lira borç olmuş. Aynı avukat. Haciz gönderen arkadaş Yalova’da senelerdir hocalık yapmış, futbolun içinde olmuş, sevdiğimiz, saydığımız bir ağabeyimiz.
BAL LİGİ’NDE YAPILAN DESTEKLER
YALOVA GROUP : 685 BİN TL YLVSPR YÖNETİM: 250 BİN TL
YALOVA BELEDİYESİ: 470 BİN TL TERMAL OTEL: 37 BİN 500 TL,
YALOVA İMES OSB: 240 BİN TL İL ÖZEL İDARESİ: 30 BİN TL
TERSANELER BİRLİĞİ : 200 BİN TL REKLAM GELİRİ: 30 TL
NEGMAR : 120 BİN TL TFF’DEN 25 BİN
AK PARTİ : 100 BİN TL, İŞ ADAMI 10 BİN TL
YTSO : 14 BİN TL 4 TANE ÖZEL FİRMA: 50 BİN TL
Bunun toplamı 2 milyon 352 bin lira
Giderler 2 milyon 478 bin lira. 125 bin lira fark var. Bu benim ve diğer yönetici arkadaşlarımızın kayıtlara geçmiş ödemeleri.
YALOVA GROUP YALOVASPOR 750 BİN LİRA VERECEK

Bu yıl Yalova Group olarak Yalovaspor 750 bin lira karşılıksız yardımda bulunacağız. Bu para hiçbir zaman Yalovaspor’dan borç olarak istenmeyecek. Muhasebe olarak bunu işlemiyoruz ama ben görevi bıraktığımda bu bütün ödenen rakamlar Yalovaspor’a kalacaktır.

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz