DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ'TAN ORUÇ AÇIKLAMASI – Kent 77 TvKent 77 Tv
DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ’TAN ORUÇ AÇIKLAMASI
409
20 Nisan 2020 - 9:43

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Ramazan ve Sorumluluk Bilinci” temalı “2020 Yılı Ramazan Ayı” tanıtım toplantısında konuştu. Erbaş, “Ramazan ayından önce tüm mensuplarımızı, din görevlisi hocalarımızı ve milletimizi kan bağışında bulunmaya davet ediyorum. Fitre bedeli bu yıl 27 TL’dir. Teravih namazlarını herkes evlerinde ailesi ile kılabilir. Oruç ibadetinde asıl amaç kalbin, aklın oruç ile bütünleşmesi. Orucun bütün bilimsel araştırmalarda bağışıklığı güçlendirdiği ortaya konulmuştur.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Erbaş’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

ORUÇ AÇIKLAMASI

“Bu yılın temasını ‘Ramazan ve Sorumluluk Bilinci olarak belirledik. Oruç ibadetinde asıl amaç kalbin, aklın oruç ile bütünleşmesi. Orucun bütün bilimsel araştırmalarda bağışıklığı güçlendirdiği ortaya konulmuştur. Tüm tedbirleri aldık almaya çalışıyoruz.

“TÜM HOCALARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Din görevlilerimizin tamamı Vefa Koordinasyon merkezine katılarak din ile ilgili hizmetlerini cami dışında da yerine getiriyorlar. Tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum.

“KAN BAĞIŞI” ÇAĞRISI

Yetkililer kan merkezinde hızla kan stoğunun azaldığını ifade etmektedirler. Ramazan’dan önce milletimizi kan bağışına davet ediyorum.

MUKABELELER CANLI YAYINLANACAK

Camilerden mukabele dinlemekten mahrum kalınan günlerde, 30 gün boyunca, 30 farklı hafız tarafından Diyanet TV’den yayınlanacaktır. Öğlen ve teravih vakitlerinde Ramazan programları yapılacaktır.

İFTAR SOFRALARI YERİNE YARDIM PAKETLERİ…

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı olarak 81 ilde, yurt dışında 35 ülkede gönül köprülerini kuracağız. Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçen yıl 98 ülkede gerçekleşen faaliyetlerimizi 35 ülkede gerçekleştireceğiz. İftar sofraları yerine yardım paketleri, yardım kartları ve kıyafet gibi yardımlarda bulunacağız. Türkiye Diyanet Vakfı, bu yıl Ramazan ayında yurt içinde ve yurt dışında toplam 12 milyon liraya yakın bir yardım yapmış olacaktır. Faturalı ve faturasız tüm hatlardan 5601’e SMS ile fitre bağışında bulunulabilecek. Bir SMS ücreti, bir fitre bedeli olan 27 TL’dir.”

FİTRE BEDELİ VE TERAVİH NAMAZI AÇIKLAMASI

Faturalı ve faturasız tüm hatlardan 5601’e SMS ile fitre bağışında bulunulabilecek. Bir SMS ücreti, bir fitre bedeli olan 27 TL’dir. Herkes evinde ailesiyle teravih namazlarını kılabilir, çünkü teravih namazı ferdi olarak da kılınabilen bir namazdır”

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz