“DEPREM BÖLGESİNDE, DEPREM ÖNCESİ EĞİTİM MERKEZİ YIKILMASIN” – Kent 77 TvKent 77 Tv
“DEPREM BÖLGESİNDE, DEPREM ÖNCESİ EĞİTİM MERKEZİ YIKILMASIN”
154
01 Ekim 2022 - 11:56

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) Başkanı Sabri Karaçam, Kurtarma-77 (K-77)’nin yıkılması ile ilgili açıklamada bulundu.

“MAG-DER 2014 yılına kadar Türkiye’nin en iyi eğitim merkeziydi. 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü binası yapılırken helikopter pisti yapılacak diye eğitim yuvası yıkıldı. 8 sene boyunca bir tek helikopter inmedi. 3 sene enkaz eğitimlerini, taş parçalarını kırarak hilti çalışmasını öğrettik.

Bu alan Türkiye’nin en iyi planlı arama kurtarama enkaz alanıydı. Yemekhanesi, yatma yerleri ve simülasyon konteyneri, Tahkimat, tünel enkazlar. Kısacası mükemmel bir alandı. Burada Ulusal ve İl bazlı çok tatbikatlar yapıldı.

“AFETE HAZIRLIKTA BU EĞİTİM ALANINDAN GEÇMEYEN KİŞİ YOK”

Daha sonra 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü binasını yan tarafı verildi. Boş alan, zor şartlarda K-77 Derneği Yöneticileri ve gönüllülerin yoğun çabalarıyla, eksikliklere rağmen çalışır duruma getirildi. Afete hazırlıkta gönüllü olup da bu tesislerdeki eğitim alanından geçmeyen kişi nerede ise yoktur. Nasıl oluştu bu tesis? derseniz, elbette kolay olmadı. Bu eğitim alanı gönül vermiş gönüllülerimizin, kısıtlı bütçelerinin birleşmesi ile oluştu.

Enkaz altına girip maket ve canlı insanlar olsa da bir yaralı aramanın verdiği heyecanı hem öğrendiler hem de o heyecanı yaşadılar. Hilti ile betonu kırabilmeyi, ekipmanları kullanmayı burada öğrendi ve öğreniyor pek çok gönüllü.

“BEKLENEN DEPREMLER İÇİN EĞİTİM VEREMEYECEĞİZ”

Şimdi bu eğitim alanı da yıkılmaya çalışılıyor. Önümüzdeki tarihlerde, tahminen 7 ve üzeri bir deprem olma olasılığı var ve bizler bu konuda eğitim veremeyeceğiz.

Bu eğitim alanında ilçelerden, beldelerden hatta köylerden gelen insanlar eğitim aldı. Yıkılmasını planlamak yerine eğitim alanını nasıl daha kapsamlı bir hale getiririz diye düşünülmesi ve hatta Yalova’da bulunan her belediyenin bir kazma atması gerekiyor.

Lütfen durdurun.

“Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam”

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
YALOVA’DA SU SPORLARI SEZONU AÇILDI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
METİN ORAL’ AFET DERNEĞİNDEN PLAKET
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
İFTAR SOFRASINDAN BİRLİK MESAJI VERDİLER
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
TARAFTAR GRUPLARINDAN AÇIKLAMA: ‘YALOVASPOR SİYASET ÜSTÜDÜR’
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALİ KANGAL BELEDİYENİN BORCUNU AÇIKLADI!

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz