DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI GÜLTEKİN UYSAL YALOVA'DA KONUŞTU – Kent 77 TvKent 77 Tv
DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI GÜLTEKİN UYSAL YALOVA’DA KONUŞTU
100
01 Ekim 2022 - 9:55

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere Yalova’ya geldi.

Uysal’a, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt eşlik etti.

 

Uysal ilk olarak Taşköprü Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan sosyal tesisin açılışını yaptı.

Ardından Yalova’da esnaf ve vatandaş ziyaretleri gerçekleştiren Uysal, Demokrat Parti Yalova İl Başkanlığı binasının açılışını gerçekleştirdikten sonra basın açıklamasında bulundu.

Gültekin Uysal’ı karşılayanlar arasından partisinin yönetimi yanı sıra geçmiş dönem Yalova Belediye Başkanı Barbaros Hayrettin Binicioğlu, İYİ Parti, CHP ve DEVA Partisi Yalova yönetimleri de vardı.

 

Enginyurt, “Atatürk’e, İsmet İnönü’ye nasıl ‘iki tane ayyaş’ dedin?”

Demokrat Parti Yalova İl Başkanlığında gerçekleştirilen basın toplantısında ilk söz alan Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek, “Başımızda öyle bir cumhurbaşkanı var ki, eleştirdiğimizde ‘cumhurbaşkanı eleştirilir mi?’ diyor ama her türlü hakareti ediyor. Cumhurbaşkanı ısrarla ‘bunların yedinci bir ortağı var ama söylemiyorlar’ diyor.

Millet masasının arkasında sarı saçlı mavi gözlü dev adam Mustafa Kemal Atatürk var ama sen Atatürk’ten korktuğun için bunu söyleyemiyorsun.

Sen Osmanlıyı eleştirdiler diye ‘Osmanlı padişahları eleştirilir mi? bunlar bizim atamız’ diyorsun. Doğru diyorsun bizim atamızdır, eleştirilmez ama sormazlar mı Recep Tayyip Erdoğan; Mustafa Kemal Atatürk’e, İsmet İnönü’ye nasıl ‘iki tane ayyaş’ dedin? o makamda oturup nasıl bu hakareti ettin?” açıklamasında bulundu.

 

Uysal, “Eğilmiş başları yeniden baş yapmaktır meselemiz”

Ardından konuşan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise öncelikle ekonomideki sorunlara değindi. Uysal, “Türkiye bir keyfi rejimle adeta rehin alınma kastıyla yönetiliyor.

Milletin iradesi terk edilmiş. Türkiye, ahbap çavuş düzeni diyebileceğimiz bir mekanizmayla kravatlı bir soygunla muhatap bırakılmıştır.

Tarımdan başlayarak Türk ekonomisini tasfiye etmek üzere atılan adımların neticesinde bugün yaz günü bile insanlarımız tane ile domates alır hale geldi.

Tüm bu pencerelerden baktığımızda bölgede karşı karşıya kaldığımız meydan okumalar Türkiye Cumhuriyeti devletinin önümüzdeki beş yıllık periyot dahilinde bu çağın icap ettirdiği kendi kudret kapasitesine denk bir siyasi akılla buluşmadığı taktirde daha büyük meydan okumalarla karşı karşıya kalacağı gerçeğini hepimizin önüne koyuyor” dedi.

Genel Başkan Uysal 2 Ekim 2022 Pazar günü gerçekleştirilecek olan 6’lı masa toplantısını hatırlatarak, “Milletimizin umutlarının alındığı noktada varlığıyla millete umut olmuş insanlar olarak bu umudun yerelden genele, genelden yerele daha da büyümesi için önümüzdeki zamanı iyi değerlendirmek mecburiyetindeyiz.

Eğilmiş başları yeniden baş yapmak için irademizle ayağa kalkmak, milletin yolunda alnı ak, başı dik bir şekilde Türk milletinin birlik ve beraberliğin arkasına karnı tok, sırtı pek insanlar koymaktır meselemiz.” açıklamasında bulundu.

 

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALİ KANGAL BELEDİYENİN BORCUNU AÇIKLADI!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Türkiye’nin satrançta en genç büyük ustası (GM) 16 yaşındaki Ediz Gürel oldu.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Altınova, okuyor!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
YALOVA BELEDİYESİ YASMEK OKUMA YAZMA KURSU MEZUNLARINI VERDİ

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz