ÇOLAK, “İYİ VE CESURLAR HAREKETİNİN BİR NEFERİ OLACAĞIM” – Kent 77 TvKent 77 Tv
ÇOLAK, “İYİ VE CESURLAR HAREKETİNİN BİR NEFERİ OLACAĞIM”
224
04 Şubat 2023 - 14:10

Yalovalı eğitimci ve iş insanı Oktay Çolak ve beraberindeki 400 kişilik heyet, İYİ Parti’ye üye oldu ve rozet takma töreni gerçekleştirildi.

3 Şubat Cuma günü Yalova İYİ Parti binasında yapılan etkinliğe, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyelerinden Müberra Çakır ve Hasan Toktaş, Yalova İYİ Parti İl Başkanı Osman Kendir, Yalova İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Halil İbrahim Tokay ve parti üyeleri yoğun katılım sağladı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İYİ Parti İl Başkanı Osman Kendir, “Bugün çok önemli bir gün. Alkış sesleri aşağıdan, merdivenin altından geliyor. Apartmanın giriş kapısına kadar insanlar var burada. Bu birlikte büyümenin, birlikteyiz demenin fotoğrafı, birlikte daha güçlü olacağız. Yarın daha büyük bir kitleye hitap edeceğiz. Yalova’ya hizmet edeceğiz, bugün bu odalara salonlara sığmadık, Allah’ın izniyle 14’ünde de sandıklara sığmayacağız.“ dedi.

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Halil İbrahim Tokay yaptığı konuşmada şunları bildirdi:  “Biz bu tabloyu oluşturmak için, salonlara sığmamak için çok mücadeleler verdik. Partimiz de bir kongre süreci yaşandı, kongre’de bayrağı devraldık. Ben 2 aydır görevdeyim, il başkanımız bir aydır görevde. Çok kısa sürede bunu başarmış olmak da bizler için çok mutluluk verici bir olay.

Şimdi ben ilk kuruluş zamanlarına dönmek istiyorum. Genel başkanımıza salonlar vermedikleri, verdikleri salonlarında elektriğini kestikleri günler oldu. Yürüyüşünün önüne geçmek için önüne çöp arabasını koydukları günler oldu, ama biz yılmadık. Liderimiz hiçbir baskıya boyun eğmedi. Bizler de onun arkasında onun bir neferi olarak her zaman dik durduk, bugünlere kadar geldik. Bu yürüyüşün önünde de artık dağ olsa duramaz. Allah’ın izniyle 14 Mayıs seçim tarihimiz, bu tablo sandıklara yansıyacaktır. Sandıktan da İYİ Parti, hem Türkiye’de hem Yalova’da birinci parti çıkacaktır”

 

Yapılan davet sebebi ile mutlu olduğunu ve koşa koşa geldiğini belirten İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Müberra Çakır, “Bizim için Türkiye’nin neresi olursa olsun hiçbir şekilde farklı gözükmeksizin, çağrıldığımız anda elimizden geldiğince koşmaya çalışıyoruz. Seçime çok az kaldı. Eskiden genel başkanımız az kaldı diyordu artık çok az kaldı ya döndük. Yüz gün kadar bir süre var önümüzde ve yapmamız gereken o basamakları hızlı hızlı çıkmak. Basamaklar çok azaldı, üçer üçer çıkıp ama emin adımlarla çıkmamız gerekiyor. Şu an bu tabloyu görünce de eminim ki başkanlarım basamakları harika bir şekilde, güçlü bir şekilde çıkacak. Bizim hedefimiz belli, kararımızda net. İYİ Parti’yi Yalova’da birinci Türkiye’de de iktidarda 1’inci Parti yapacağız” dedi.

 

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Toktaş salondaki üyelere, İYİ Parti’nin hiç kurulmadığı bir Türkiye düşünmelerini isteyerek bir konuşma gerçekleştirdi.

Toktaş konuşmasında, ”Genel başkanımız sıkça ifade eder. Şöyle bir gözlerinizi kapatın, İYİ Parti’nin kurulmadığını düşünün. 25 Ekim 2017’de kurulmadı. Bugün, Türkiye’de günün şartlarında devam eden o tahterevalli siyaseti dediğimiz, bir tarafta iktidarın mutlu olduğu bir tarafta da muhalefetin mevcut hallerinden mutlu olduğu.

“İSTANBUL’U KAYBEDEN, TÜRKİYE’Yİ KAYBEDER.”

Genel başkanımızın İYİ Parti’yi kurmasıyla, Türkiye’de bu yenilmez armadanın yenilebileceğini tüm insanlara gösterdi. Bunun da somut örneği 2019’da yerel seçimlerde genel başkanımızın talebi üzerine kurulmuş olan o yereldeki ittifaklara ispat ettik. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Türkiye’de birçok belediye başkanlığını büyük şehirlerde ve illerde değiştirdi. 25 yıldır İstanbul’da Ankara’da tek başına hüküm süren AK Parti’nin belediyeleri kaybedeceği, milletimizde bu önümüzdeki seçimlerde de Türkiye’yi kaybedeceğini… Öyle değil mi? Sayın Cumhurbaşkanı demedi mi? “İstanbul’u kaybeden, Türkiye’yi kaybeder.” Kaybettiniz İstanbul’u. Şimdi de 14 Mayıs’ta, Türkiye’yi kaybedecekler.

20 yıldır tek başına iş başında olan bir AK Parti iktidarının ilk iki döneminde gerçekten ekonomik olarak ciddi hamleler Türkiye’de yaptı. Yapılana da hayır kötü demenin bir anlamı yok. Beğenmediğimiz birçok yönü olmuş olmasına rağmen, Türkiye 2011-2012 yılında kişi başı milli gelir 12 bin 500 dolara kadar getirmeyi başardı. Fakat bugün, Türkiye’deki bu iktidar tarafından bela edilmiş olan sığınmacıları saymıyorlar.

Kazanırken onların da kattıkları var ama hesaplanırken 85 milyona bölüyorlar. Aslında 94-95 milyona bölmeleri gerekir. Türkiye’de liyakati ayaklar altına aldılar.

2024’LERE KADAR RANDEVU VERİR HALE GELDİLER

Türkiye’de sağlıkta çatladık diyenler geçmiştir kuyruğa girip ama girdiği zaman o gün bir şekilde işini halleden vatandaşımızdan, bugün üç ayda hastaneden randevu alamaz hale geldiler. Hatta acil konularda 2024’lere kadar randevu verilir hale geldiler. Maalesef sağlık sistemimizde çökme noktasına geldi.

Eğitim sistemine baktığımızda eğitimde de maalesef fırsat eşitliği ortadan kalktı. İnsanlarımızın çaresiz bir hale getirildiği, zorunlu olarak çocukların “şu okula gitmek zorundasın” gibi bir duruma getirildiği bir düzeni maalesef yaşar hale geldik.”

“LOKANTADA KASAYA KOYMAYACAĞIMIZ ADAMLARA, MEMLEKETİN KASASI EMANET EDİLMİŞ DURUMDA”

Hasan Toktaş, Hz. Muhammed ve damadı arasında geçen bir olaydan bahsederek sözlerine şu şekilde devam etti: “Ehliyeti de liyakati de din ile ilişkilendiremeyiz. Bugün öyle bir Türkiye’ye geldik ki damatlara memleketin kasası teslim edilir hale geldi. 85 milyon insanın içerisinde, bu liyakatte bir insan yokmuş gibi kasayı damatlara teslim eder hale geldiler.

Damattan da vazgeçtik, liyakat ve ehliyet noktasına baktığımızda, bugün Sayın Nebati’ye bakıp da Türkiye Cumhuriyeti’nin kasası bu adama emanettir diyebilir miyiz? Yani şurada lokantada kasaya koymayacağımız adamlara, memleketin ‘maalesef’ bugün kasası emanet edilmiş durumda. Türkiye’nin hali bu, Türkiye sıkıştı. Türkiye’nin bu sıkışıklıktan kurtulması lazım.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALİ KANGAL BELEDİYENİN BORCUNU AÇIKLADI!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Türkiye’nin satrançta en genç büyük ustası (GM) 16 yaşındaki Ediz Gürel oldu.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Altınova, okuyor!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
YALOVA BELEDİYESİ YASMEK OKUMA YAZMA KURSU MEZUNLARINI VERDİ

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz