Çin'in Doğu Türkistan politikaları protesto edildi – Kent 77 TvKent 77 Tv
Çin’in Doğu Türkistan politikaları protesto edildi
409
20 Aralık 2019 - 13:08

Yalova’da CHP, İYİ Parti, Büyük Birlik Partisi ve Yeniden Refah Partisi ortak bir basın açıklaması yaparak Çin’in Doğu Türkistan’daki uygulamalarına tepki gösterdi.

Basın açıklaması Cuma namazı sonrasında Merkez Camisi’nin yanında bulunan Cevdet Aydın Parkı’nda gerçekleştirildi. Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Mustafa Berber burada yaptığı açıklamada, AK Parti ve MHP’nin basın açıklaması davetlerine katılamayacaklarını belirtiklerini açıkladı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Yeniden Refah Partisi Çiftlikköy İlçe Başkanı Temel Karaman, “Yıllardan beri bölgede yaşayan Uygur Türklerine yönelik baskılar her geçen gün artmakta, bölge halkına tüm dünyanın gözü önünde açıkça zulmedilmekte ve sistematik bir asimilasyon politikası tatbik edilmektedir. Doğu Türkistan’ın soydaş, dindaş ve kardeş halkının hukuki teamüllere aykırı gerekçelerle Çin cezaevlerinde insanlık dışı şartlarda alı konulduğu, sağlık başta olmak üzere hiçbir temel insani gerekliliği yerine getirilmeyen bu kamplarda Çin’e sadık birer köle olmaya zorlandıkları kamuoyumuzun, vicdanını zedeleyen bir gerçeklik olarak karşımızda durmaktadır. Zalim Çin yönetimi, her eve Çin erkek zorunluğuyla insanlık onurunu çiğneyip Müslüman Uygur halkının haysiyetini ayaklar altına almaktadır. Bunun dışında çağ dışı köle düzeniyle hiçbir sosyal statü verilmeyen Uygur Türkleri tamamen benlikleri çiğnenmiş bir yaşantı sürmektedirler. Çin hükümeti, Doğu Türkistan’da kadın, çocuk, yaşlı demeden insanlık dışı bir çok eziyet gerçekleştirmektedir” dedi.

Basın açıklamasına CHP İl Nur Koçak, İYİ Parti İl Başkanı Erol Tatar, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Yusuf Avcı, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Mustafa Berber de katıldı.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz