ÇİFTLİKKÖY BELEDİYESİ SKANDALLARLA YİNE GÜNDEMDE – Kent 77 TvKent 77 Tv
ÇİFTLİKKÖY BELEDİYESİ SKANDALLARLA YİNE GÜNDEMDE
215
09 Kasım 2022 - 17:22

Çiftlikköy Belediyesi Kasım Ayı Meclisi’nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeleri, eylem gerçekleştirdi ve sonrasında basın açıklamasında bulundu.

Daha önce 07 Kasım 2022 Pazartesi günü saat 14.00’da başlayan Kasım Ayı Meclisi’nde, basın çalışanlarına zabıta tarafından “kayıt alamazsınız” diyerek engel olmaya çalışıldı. Basın çalışanları tarafından gerekli görüşmeler sonrasında görüntü alınabilen meclis, yaklaşık kırk dakika sonra 09 Kasım 2022 tarihine ertelenmişti.

09 Kasım 2022 tarihinde yapılan Çiftlikköy Belediyesi Kasım Ayı Meclisi’nde yer alan bir maddeye göre; Çiftlikköy İlçesindeki Akasya Caddesi’nin isminin değiştirilerek, caddeye Bülent Ecevit’in isminin verilmesi, komisyonda reddedilmiştir. Belediye Meclisine sunulan bu reddedilen madde meclis içerisinde tartışmalara yol açarak reddedilmesi onaylanmıştır.

Madde sunulduğunda, meclis içerisinde daha önce Eski Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlarından farklı caddelere ve sokaklara isimlerinin verildiği ve Bülent Ecevit’in de isminin verilmesi gerektiğini savunan Cumhuriyet Halk Partisi Üyeleri, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın ve komisyonun, umursamaz sert tavırları sebebi ile meclisi terk ettiler.

Cumhuriyet Halk Partisi Üyeleri, belediye meclisini terk ettikten sonra, Ali Murat Silpagar aynı maddeyi tekrar oylamaya sundu. Komisyon tarafından reddedilen maddenin reddini onayladılar.

“BAHANE UYDURUYORLAR”

Çiftlikköy Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Cüneyt Çalışkan’ın konu ile ilgili basın açıklamasında; “Eski Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başbakanımız Bülent Ecevit’in, Çiftlikköyün bir cadde ismini verilmesi konusu önceden komisyonda şimdi de Belediye Meclisinde oylarıyla reddettiler. Şimdi de bir bahane uydurarak, “başka bir yere veririz, komisyona tekrar iade edelim.” diyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz. Biz Akasya Caddesi’ne Bülent Ecevit’in ismini verilmesini istiyoruz.

Daha önce Alparslan Türkeş ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun, Çiftlikköy’de bir caddeye, bir sokağa isminin verilmesi konusunda, Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyeleri olarak biz geçerli oy verdik. Her nedense bize Bülent Ecevit isminin verileceğini söz vermelerine rağmen son dakikada vazgeçtiler. Ben, Bülent Ecevit’in isminin verilmemesini burada Çiftlikköy kamuoyunun takdirine havale ediyorum.

“VUR PATLASIN, ÇAL OYNASIN”

Belediye Başkanı olumlu işler yapmadı mı? Yaptı. Kendisine makam ve yandaşlarına AK Parti teşkilatına eğlenmek için mekanlar yaptı.

Çiftlikköy halkının vergileriyle yapılan yerler, siz burayı kendi zevk ve sefanızı sürmek için mi yaptınız? Vur çatlasın, çal oynasın. Burada sefa sürüyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi iktidara geliyor. Buraları tarafsız bir müfettişe denetlettireceğiz.

“75 TANE ARSA SATILDI”

Yalova Belediye Başkan Vekili diyor ki, “Yalova’da satılan arsaların paralarını ne yaptınız?”. Bir adım ilerideki, Çiftlikköy Belediyesi’ne bakın 75 tane arsa satıldı. Bugün ki değeri en az 250 milyon.

Sayın Belediye Başkanına sesleniyorum, Bülent Ecevit’in Çiftlikköy’de bir caddeye isminin verilmemesinin Çiftlikköy’de Bülent Ecevit’i, Türkiye’de Bülent Ecevit’i çok seven insanlar var. Onların vicdanına havale ediyorum. Bülent Ecevit ismini neden vermedin? ,Bülent Ecevit  insan olduğu için, Bülent Ecevit’in Başbakanlığı döneminde parayla pulla alakası olmadığı için mi? Bülent Ecevit’e karşısın,74 harekatında Kıbrıs’a Yunan halkına ve Türk halkına barış getirdiği için mi?

“MECLİSTE BASINA ENGEL”

Ben Belediye Meclisi’ne girdiğimde, basın mensuplarından birisi resim çekmek istedi. Ali Murat Silpagar, “izin aldın mı resim çekmeye” diyor. Ya bir basın mensubunun resim çekmek için izin mi alması gerekiyor?” diyerek sözlerini noktaladı.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın, meclisin içerisinde basın mensubunun kendisini çekmemesi halinde dahi izin almasını beklemesi doğru değildir. Belediye Meclisi önünde azarladığı basın emekçisi arkadaşımızdan özür dilemesini ve hiçbir basın mensubunun, bu gibi durumlara düşmemesi için çabalamasını arz ederiz.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Altınova’da çocuklar doyasıya eğlendi
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
İstanbul Valisi’nin koltuğuna oturan Koç, Taksim’de 1 Mayıs’a izin verdi!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Teksas’ta 23 Nisan
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Asayiş berkemal!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
YALOVA’DA 23 NİSAN COŞKUSU DOYA DOYA YAŞANDI

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz