Buse, Sırbistan’da madalya arıyor – Kent 77 TvKent 77 Tv
246
14 Aralık 2020 - 14:30
Buse, Sırbistan’da madalya arıyor

Yalova Tersaneler Spor Kulübü’nün milli güreşçisi Buse Tosun, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Bireysel Dünya Kupası’nda ilimizi ve ülkemizi temsil ediyor.

Dünya Güreş Birliği’nin (UWW) düzenlediği Bireysel Dünya Kupası Sırbistan başkenti Belgrad’da başladı. Yalova Tersaneler Spor Kulübü’nün Milli yıldızı Buse Tosun 72 kiloda ülkemizi ve ilimizi temsil ederek madalya arayacak. KOVİD-19 salgını nedeniyle katılımın az olması üzerine Dünya Güreş Birliği (UWW) 2020 Dünya güreş şampiyonasını iptal etmiş ve yerine bireysel dünya kupasını organize etti. Dünya Kupası 12-18 Aralık tarihleri arasında Sırbistan’da yapılıyor.

51 ülkeden 505 güreşçi mindere çıkıyor..
Dünya Güreş Birliği organizasyonda para ödülü verirken, birinci olanlar 4000, ikinci olanlar 3000, ve üçüncü olanlar 1500 İsviçre frangı ödül alacak. Ayrıca takım sıralamasında ilk üç sırayı alan takımlarda ödüllendirilecek. Sırbistan’ın başkenti Belgrat’da 51 ülkeden 505 güreşçinin katılacağı Dünya Kupasının heyecanını ise güreş severler TRT Spor 2’de yaşayacaklar.
İstanbul’da son hazırlıklarını tamamlayan Kadın A Güreş Milli takımı ise Sırbistan’da Grekoromen Milli takımının ardından mindere çıkacak. Teknik direktör Efrahim Kahraman yönetiminde Yalova Tersaneler Spor Kulübü’nden Buse Tosun’un yanı sıra Evin Demirhan, Zeynep Yetgil, Bediha Gün, Mehlika Öztürk, Elif Yanık, Cansu Aksoy, Aslı Demir, Nesrin Baş ve Yasemin Adar minder mücadelesi verecek.

‘İnşallah bizi gururlandıracak’..
Yalova Tersaneler Spor Kulübü Antrenörü Murat Gençtürk, “Milli sporcumuz Buse Tosun, Sırbistan’da düzenlenen Bireysel Dünya Kupasında ülkemizi ve ilimizi temsil edecek. İnşallah 72 kiloda kürsüye çıkarak bizi gururlandıracak. Yalova’da bizlere destek olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Altyapımızdan yeni Buse’ler çıkartıyoruz. Yalova’mızı kadın güreşinde en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Daha fazla başarı için maddi ve manevi destekleri bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz