"Bu bizim anayasal hakkımız" – Kent 77 TvKent 77 Tv
32
06 Şubat 2024 - 7:48
“Bu bizim anayasal hakkımız”

Malatya Valiliği, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde anma amaçlı yapılacak resmi etkinlikler haricindeki tüm eylem ve etkinlikleri üç gün süreyle yasaklamasının ardından Malatya 6 Şubat Platformu’ndan etkinlik yasağına tepki geldi.

“6 Şubat 2023 depreminde kaybettiğimiz canları anmak için ‘Sessiz Çığlık’ adı altında bir etkinlik hazırlamıştık. Birkaç saat önce, Malatya Valiliği’nin bu ve benzeri etkinlikleri yasakladığını öğrendik. Renklerinin dahi siyah-beyaz olarak seçildiği, materyallerinin siyah-beyaz hazırlandığı bir etkinlik… İnsanların matemlerini tutmalarını engellemenin ne anlamı var ki? Bizim sahip olduğumuz Anadolu’nun kadim kültüründe bu tür yasaklar ayıplanır. Biz biliyoruz; bu bizim anayasal hakkımız, kimse bizim anma etkinliğimizi engelleyemez. Yarın biz çıkacağız, belirttiğimiz yerde anma etkinliğimizi yapacağız.” 

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz