BELEDİYE ATIK YAĞLARI TOPLUYOR – Kent 77 TvKent 77 Tv
BELEDİYE ATIK YAĞLARI TOPLUYOR
174
16 Haziran 2021 - 15:13
Çınarcık ilçesinde işyerlerinde bulunan atık yağlar belediye ekipleri tarafından toplanıyor.
Çınarcık Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çevre kirliliğinin en önemli etkenlerinden olan bitkisel atık yağ toplama çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürmeye devam ediyor.
Çınarcık Belediyesi ekipleri bitkisel atık yağlar ile ilgili iş yerlerine denetimler yaparak, lisanslı firma ile işletmelere yeni sözleşmelerini imzalattılar. Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği doğrultusunda; atık yağların toplanması amacıyla Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş atık yağ toplama firması ile Çınarcık’taki işletmeler arasında sözleşme imzalandı.
Çınarcık Belediyesi özellikle evlerde ve lokantalarda biriken atık kızartma yağlarının çöplere ve lavabolara dökülmesi ile oluşan çevre kirliliğini önlemek amacıyla; atık yağları belirli periyotlarla toplama işlemine devam ediyor.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Kullanılmış bitkisel atık yağların 1 litresinin lavabolara dökülmesi,1 milyon litre içme suyunu kullanılmaz hale getirmekte ve yüzey sularında yaşayan canlı hayatını tehlikeye sokmakta, kanalizasyon hatlarında boru kesitlerini daraltmakta ve tıkanmalara sebep olmaktadır” denildi.

Yazar

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz