BAŞKAN VEKİLİ TUTUK, “YALOVA’MIZ ADETA TÜRKİYE’NİN BİR MOZAİĞİ” – Kent 77 TvKent 77 Tv
BAŞKAN VEKİLİ TUTUK, “YALOVA’MIZ ADETA TÜRKİYE’NİN BİR MOZAİĞİ”
77
30 Kasım 2022 - 12:01

 

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Yalova’da faaliyet gösteren hemşeri derneklerinin başkan ve temsilcileriyle bir araya geldi.

 

Sivil toplum kuruluşlarının bir kentin toplumsal nabzını tutan en önemli unsurlar ve ortak karar mekanizmaları olduğunu söyleyen Başkan Vekili Tutuk, “Hemşehri dernekleri, şehrimizin rengidir. Bizler önce Yalovalı, sonra geldiğimiz memleketlerin vatandaşlarıyız. Ortak paydamız Yalova” dedi.

Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen hemşeri derneklerinin başkanları ve temsilcileriyle yapılan istişare toplantısına Yalova Belediye Başkan Yardımcıları; Fatih Şahin, Bahaddin Erbay, Ahmet Sarıduman ve Volkan Dadaloğlu da katıldı.

“Yalova’mız, Türkiye’nin mozaiği”
Hemşehri derneklerinin kuruldukları kentlere kültürel zenginlikler kattığını söyleyen Başkan Vekili Tutuk, Yalova’nın kalkınmasında sivil toplum kuruluşlarının yapacağı katkıları önemli bulduklarını belirtti.

“Yalova’mız, Türkiye’nin her yerinden göç alan, günden güne büyüyen, kozmopolit bir yapıya sahip” diyen Tutuk, Yalova’nın adeta Türkiye’nin bir mozaiği olduğunu vurguladı.

Tutuk, “Hemşehri dernekleri, kuruldukları kentlere kültürel anlamda büyük zenginlikler katıyor. Aynı şekilde hemşeriler arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlıyor.

Bu anlamda Yalova Belediyesi olarak bizler de hemşeri derneklerimize önem veriyoruz. Sivil toplum kuruluşları ile koordineli bir şekilde çalışmayı, Yalova’mızın gelişmesi ve büyümesi anlamında önemli görüyoruz. Fikir ve önerileriniz bizim için önemli” dedi.

Başkan Vekilinden destek sözü
Bu yıl Yalova Belediyesi’nin destekleriyle yapılan ‘Hemşeri Dernekleri Buluşması’nı da hatırlatan Başkan Vekili Tutuk, bundan sonra yapılacak etkinliklere de destek sözü verdi. Tutuk, “Bu yıl yapılan bu etkinlik bizlere kültürlerimizi yakından tanıma fırsatı sundu ve oldukça beğenildi. Bu zaten bir provaydı.

Bundan sonra daha da büyüklerini, daha da iyisini hep birlikte yapacağız. Huzur, esenlik ve mutluluğa ulaşmak birlikte güçlü toplumlar ile olur.

Bu nedenle Yalova’mızda bulunan sivil toplum kuruluşlarımızın fikirleri çok değerli ve bizim için çok önemli. Bizler biriz, beraberiz, hep birlikte Türkiye’yiz” şeklinde konuştu.

Dernek başkanlarından teşekkür
Öte yandan yapılan istişare toplantısında dernek başkanları söz alarak görüş ve önerilerini sundular. Yalova Belediyesi’ne ve Başkan Vekili Mustafa Tutuk’a teşekkür eden dernek başkanları, “Hepimizin ortak paydası Yalova.

Bizlerin görüşlerini alan, bizlerle istişare eden ve kültürlerimizi en iyi şekilde tanıtmamıza destek veren Yalova Belediyesi’ne ve Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’a teşekkür ediyoruz” dediler.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
AHMEDİYE GÖLETİ DEFNE KOKULARINA DOYACAK
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
‘YALOVA BENİM KENTİMDİR’ ORTAOKULLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
YALOVA BELEDİYESİ, VEKTÖRLE MÜCADELEYE HIZ VERDİ
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
BAŞKAN GÜREL SÖZÜNÜ TUTTU
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA’DA MARKETLERE SIKI DENETİM

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz