BAŞKAN TOKAT, HALK GÜNÜ’NDE ÇALIŞMALARI ANLATTI – Kent 77 TvKent 77 Tv
BAŞKAN TOKAT, HALK GÜNÜ’NDE ÇALIŞMALARI ANLATTI
133
22 Eylül 2021 - 10:14

Armutlu Belediye Başkanı Mustafa Tokat, 2,5 yıldır yapılan çalışmaları anlattı.

Belediye Kapalı Pazarı’nda gerçekleştirilen programda, Başkan Tokat, görevde olduğu 2,52 yıllık süreçte yaptığı ve yapacağı projeleri anlattı. Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel, Teşvikiye Belediye Başkanı Mustafa Nurten ve Yalova Ülkü Ocakları Başkanı Bora Tanaçan da toplantıda hazır bulundu.

AYLIK 118 BİN TL BELEDİYE KASASINDA KALDI

Tokat, konutlara verilen sudan içilebilir raporu aldıklarını belirtirken yüzde 50 de indirim yaptıklarını anlattı. Tokat, atıksuyun günlük kapasite 5 bin ton iken 10 gün süreyle 15 bin tonun üzerine çıkıldığından dolayı arıtmada yeteri kadar işlem yapılamadığını ifade etti.

Yaz aylarında çöple ilgili sorun yaşanmadığını kaydeden Tokat, “İlçemizde yaz sezonu boyunca çöp ile alakalı hiç bir sorun yaşanmamıştır. 5 tane çöp aracı hibe yoluyla belediyemize kazandırılmıştır. Böylelikle daha önceden özel bir temizlik firmasına ödenen aylık 118 bin TL belediyemizin kasasında kalmaktadır” dedi.

YOL ÇALIŞMALARI

40 bin metrekare sıcak asfalt, 20 bin metrekare de 2 sathı kaplama yol yapıldığını ifade eden Tokat, ilçede büyük sorun olan Tonguç Motel ve İğde Altı yol kamulaştırılmalarının da yapıldığını ifade etti.

İskele Bölgesinin altyapı, yağmur suyu, peyzaj işlerinin yapıldığını kaydeden Tokat, 10 bin metrekare begonit taşı, 30 bin metrekare de kilitli parke yaptıklarını söyledi.

ARMUTLU BELEDİYESİ İLK SIFIR ATIK BELGESİNİ ALDI

Tokat, Özbek Kuyu Deresi’nde de islah çalışması yaptıklarını kaydetti. Tokat, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İskele Mevkinde bulunan belediyemize ait riskli bina yıkılıp akıllı durak, wc yapılıp meydan düzenlemesi yapılmıştır. Mezarlıkların etrafı taş duvarlarla çevrilip ışıklandırmaları yapılmıştır. Sokak hayvanları için bakanlıkla ortaklaşa hayvan barınağı ihalesi yapılmış olup yer teslimi yapılmıştır.

11- Kaplıca bölgesindeki atıl durumda olan bungolov evler tamir edilerek ilave yenileri yapılarak kaplıca turizmine önümüzdeki yıl kazandırılacaktır. Erdilli Otelin yap işlet devret süreci dolmuş olup yargı kararı ile kesin hükme bağlanmıştır. Tehlike arz eden atıl eski binaların yıkımı gerçekleşmiştir.

Saat Bahçe ve Ankanın alt yapı, elektrik, içme suyu hizmeti sağlanmıştır. Gece pazarı tamamlanmış olup önümüzdeki yaz sezonunda faaliyete geçecektir. Sahil düzenlemeleri kumlandırma duş ve wc konulması çocuk parklarının yapımı ve bakımı gerçekleştirildi. Pazar yerinin etrafını da kapattık.

Vefa Destek Ekibinin ilçede kurularak ihtiyaç sahiplerine ulaşılmıştır. Pandemiye yönelik denetimler gerçekleştirdi. Ayrırca Yalova’da ilk olarak sıfır atık belgesini Armutlu

Belediyesi almıştır.”

5 PROJE YAPILACAK

Tokat, yapacakları projeler hakkında da vatandaşları bilgilendirdi. Tokat, “Yaşlılar Bakım Evi”,  “Kadınlar Plajı”, “Liman Girişindeki Binanın Yıkılması”, Kaymakamlık Önüne Tören Alanı Yapılması” ve “İskele Kordon Boyu Begonit Taşı Yapılması” projelerini de önümüzdeki süreç yapacağını ifade etti.

 

 

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Devlet erkanı Anıtkabir’de!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Karakol bahçesinden kaçan eşek, hastaneye girdi!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Altınova’da 23 Nisan coşkusu

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz