BAŞKAN ORAL, “ENGELLİLER BİZİM BİR PARÇAMIZDIR” – Kent 77 TvKent 77 Tv
BAŞKAN ORAL, “ENGELLİLER BİZİM BİR PARÇAMIZDIR”
121
02 Aralık 2022 - 15:18

 

 

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, “Engelliler bizim bir parçamızdır. Unutmayalım ki her birimiz birer engelli adayıyız” dedi.

 

Engellilerin insan hak ve onuruna yakışır bir şekilde, toplumsal hayata katılımlarının sağlanmasında herkese önemli sorumluluklar düştüğünü ifade eden Başkan Oral, “Toplum olarak, hayatlarını onurlu bir şekilde sürdürmek için ekonomik ve sosyal hayatın içerisine girmeye çalışan engellileri her fırsatta kucaklayarak eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz” dedi.

Her bireyin potansiyel bir engelli olduğunu söyleyen Başkan Oral, “İnsanların engelli olmaları, çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, engelli kardeşlerimizin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür. Onların hayattan zevk almaları, geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten fertler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve bütün vatandaşlarımız iş birliği içinde olmalıdır.

Engelli insanlarımıza göstereceğimiz ilgi, şefkat ve destek onların sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta hak ettikleri yeri almalarını sağlayacak ve hayata olan bağlılıklarını daha da güçlendirecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, bütün engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat dileyerek, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
YALOVA’DA SU SPORLARI SEZONU AÇILDI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
METİN ORAL’ AFET DERNEĞİNDEN PLAKET
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
İFTAR SOFRASINDAN BİRLİK MESAJI VERDİLER
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
TARAFTAR GRUPLARINDAN AÇIKLAMA: ‘YALOVASPOR SİYASET ÜSTÜDÜR’
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALİ KANGAL BELEDİYENİN BORCUNU AÇIKLADI!

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz