BAŞKAN KÖSE, “26 EYLÜL TÜRK DİL BAYRAMIMIZI KUTLUYORUM” – Kent 77 TvKent 77 Tv
BAŞKAN KÖSE, “26 EYLÜL TÜRK DİL BAYRAMIMIZI KUTLUYORUM”
104
26 Eylül 2022 - 14:20

 

Yalova Ülkü Ocakları İl Başkanı Koray Can Köse, 26 Eylül Türk Dil Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

Köse, Türk dilinin, Türk Kültürünün ana unsuru olduğunu belirtirken Türkçe’nin bilim, sanat ve edebiyat dili olarak uluslararası düzeyde güçlü ve hakim olması gerektiğine dikkat çekti.

Köse, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bir milletin geçmişi ile geleceğini birbirine bağlayan, her anlamda tam bağımsız olmasını sağlayan, kültürünün taşıyıcı unsuru dilidir.

Bu nedenledir ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk dilimizle alakalı çalışmalara büyük önem vermiş, bizzat Atatürk’ün talimatı ve katılımlarıyla 1932 yılındaki ilk Türk Dili Kurultayı’nın açılış günü olan 26 Eylül’ü, ülkemizde ‘Türkçe Dil Bayramı’ olarak kutlamaktayız.

Geçmişimiz ve geleceğimiz arasındaki köprümüz, milli birlik ve beraberliğimizin temeli, Türk kültürünün ana unsuru Türkçemiz, farklı lehçe ve ağızlarla bugün Adriyatik denizinden Çin Seddi’ne kadar geniş bir coğrafyada varlığını sürdürmekte ve Türk kültürünün taşıyıcılığını yapmaktadır.

Bu bağlamda Türkçeye verdiği önem herkes tarafından bilinen, cumhuriyetimizin kuruluşu ile birlikte

Türkçe’nin korunması ve gelişmesi için çalışmaları bizzat destekleyen Başbuğ Mustafa Kemal ATATÜRK, ‘Türk milletinin dili Türkçedir. Türk dili dünyada en güzel, en zengin ve en kolay olabilecek bir dildir. Onun için her Türk, dilini çok sever ve onu yüceltmek için çalışır.’ diyerek dilimizin önemini ve Türk milletinin dil ülküsünü açıklamıştır.

Buradan hareketle Milli ülkümüz Türkçemizi sadece bir konuşma dili olarak değil, bir bilim, sanat, edebiyat dili olarak geliştirmek ve uluslararası düzeyde güçlü ve hakim kılmak olmalıdır.

Varlığımızın teminatı Türkiye Cumhuriyeti’nin tek dili vardır, O da Türkçe, yani Türk dilidir. Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti ile birlikte Türk dili de ‘ilelebet payidar kalacaktır.’

Dilde, işte ve fikirde birlik içerisinde yaşamımızın her anında Türkçe düşünüp, Türkçe konuşup, Türkçe yazmanın önemini iyi kavrayarak bu hedef ile ilerlememiz gerekmektedir.

Bu duygu ve düşünceler ile 26 Eylül Türk Dil Bayramımızı kutluyor, sözlerime Ziya Gökalp’in şu dizeleri ile son veriyorum; ‘Türklüğün vicdanı bir, dini bir, vatanı bir fakat hepsi ayrılır; olmazsa lisanı bir.”

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Altınova’da çocuklar doyasıya eğlendi
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
İstanbul Valisi’nin koltuğuna oturan Koç, Taksim’de 1 Mayıs’a izin verdi!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Teksas’ta 23 Nisan
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Asayiş berkemal!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
YALOVA’DA 23 NİSAN COŞKUSU DOYA DOYA YAŞANDI

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz