BAŞKAN KAROĞLU, “KADINA ŞİDDET UYGULAYANLARIN EN AĞIR CEZAYA ÇARPTIRILMASINI İSTİYORUZ!” – Kent 77 TvKent 77 Tv
BAŞKAN KAROĞLU, “KADINA ŞİDDET UYGULAYANLARIN EN AĞIR CEZAYA ÇARPTIRILMASINI İSTİYORUZ!”
86
25 Kasım 2022 - 10:03

 

Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fadime Yıldırım Karoğlu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

Günün anlamına değinen Karoğlu, “1960 yılında Dominik Cumhuriyeti’nde dikta rejimini protesto eden ve bu nedenle mücadele veren, Mirabal Kardeşler, 25 Kasım günü dövülerek katledilmişlerdi.

Birleşmiş Milletler tarafından 1999 yılında alınan kararla 25 Kasım gününü Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan etmişti” dedi.

Ülkemizde de 25 Kasım’da kadına yönelik şiddete karşı dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendiğini hatırlatan Başkan Karoğlu, “Fakat bu etkinliklerin ne kadar etkili olduğu ayrı bir tartışma konusu.

Biz Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak 25 Kasım Uluslararası Kadına Şiddetle Mücadele Günü kapsamında, ülkemizde kadınların maruz kaldığı şiddet ve cinayetlerin, konu ne olursa olsun haklı hiçbir gerekçesi olamaz diyor ve şiddet uygulayanların, en ufak bir hafifletici nedene dayandırılmaksızın hukuk önünde en ağır cezaya çarptırılmasını istiyoruz!

Diğer yandan kadınlarımızın hangi haklara sahip olduklarını bilmeleri açısından okumayı önemsediğimizi de bilmelerini isteriz.

Bu kapsamda, mecliste kanuna bağlanan ve adını ülkemizin en büyük metropolünden alan 30 sayfalık İstanbul Sözleşmesini, neden savunduğumuzu ya da neden reddettiğimizi anlamak için herkesin okumasını şiddetle öneriyoruz. Okumak fark ettirir!” açıklamasında bulundu.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Altınova’da çocuklar doyasıya eğlendi
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
İstanbul Valisi’nin koltuğuna oturan Koç, Taksim’de 1 Mayıs’a izin verdi!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Teksas’ta 23 Nisan
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Asayiş berkemal!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
YALOVA’DA 23 NİSAN COŞKUSU DOYA DOYA YAŞANDI

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz