BAŞKAN ÇANDIR “GARDEN A.Ş. İÇİN BİRLİK” ÇAĞRISINDA BULUNDU – Kent 77 TvKent 77 Tv
BAŞKAN ÇANDIR “GARDEN A.Ş. İÇİN BİRLİK” ÇAĞRISINDA BULUNDU
125
18 Ocak 2022 - 8:42

Gelecek Partisi Yalova İl Başkanı Kürşat Emre Çandır, Yalova’nın önde gelen süs bitkileri üretim merkezi GARDEN A. Ş.  Hakkında basın açıklaması yaptı. Çandır tüm yetkilileri GARDEN A. Ş. İçin birlik olmaya davet etti.

 

“GARDEN A.Ş. ÖNEMLİ BİR ÜRETİM MERKEZİ KONUMUNDADIR”

GARDEN A.Ş.’nin Yalova’nın ve Türkiye’nin önde gelen süs bitkileri üretim merkezlerinden biri olduğunu kaydeden Çandır, “Mevsimlik çiçek, kesme çiçek, dış mekân süs bitkisi ve iç mekân saksılı süs bitkisi formlarında üretim yapan 41 farklı firmanın bir araya gelmesiyle ortaya çıkan GARDEN A.Ş., bin küsür dönüm alanda, 2013 senesinden bugüne kadar, gerek oluşturduğu binin üzerindeki istihdam, gerek ülke ekonomisine sağladığı katkı gerekse ARGE departmanları aracılığıyla ortaya konulan çeşitli formlar ile bitki çeşitliliğinin arttırılması noktasında da son derece önemli bir üretim merkezi konumundadır” dedi.

 

“ÜRETİM SÜRDÜREBİLİR OLMAKTAN ÇIKMAKTADIR”

GARDEN A.Ş.’nin 2013 yılında Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) ile imzalanan arazi kullanım kira sözleşmesindeki fiyat artışı maddesine istinaden faaliyet gösteremez hale geldiğini belirten Çandır, “2021 senesinde, toplam 3.558.000 TL kira ödemek durumunda kalan GARDEN A.Ş Müessesesi, sözleşmede yer alan üretici fiyat artışı maddesi sebebiyle %79,8’lik bir kira artışı ile karşı karşıyadır. Bu durumda, 2022 senesi için toplam kira bedeli 6.401.000 TL olmaktadır ki bu durumda üretim sürdürebilir olmaktan çıkmaktadır” diyerek Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun Yalova İl Kongresi esnasında GARDEN A.Ş’yi ziyaret ettiğini hatırlattı.

 

“YALOVA’YI GARDEN A.Ş. MÜESSESESİNE DESTEK OLMAYA DAVET EDİYORUM”

Çandır açıklamasına şu ifadelerle devam etti; “GARDEN A. Ş. artan elektrik, asgari ücret, sera içi ısınma maliyetleri, gübre, ilaç giderleri sebebiyle zaten yeterince zor durumda iken bir de TİGEM’in %79,8’lik kira artışı talebi kabul edilemez.

Sürdürülebilir bir GARDEN A. Ş. işletmesi için Yalova Valisi Sn. Muammer Erol başta olmak üzere tüm ilgilileri, tüm Yalova Milletvekillerini, tüm siyasi partileri birlik olmaya GARDEN A.Ş. müessesesine destek olmaya, eldeki tüm imkanları kullanmaya davet ediyorum. Yalova bir çiçek şehridir ve öyle kalmalıdır.”

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
HİNDİSTAN’DAN SONRA AFRİKA’DAN DA UCUZ İŞÇİ GETİRMEYE BAŞLADILAR!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
BAŞKAN GÜREL’E TEBRİK ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Termal’de çıkan yangında 2 hektar ormanlık alan zarar gördü!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
AHMEDİYE GÖLETİ DEFNE KOKULARINA DOYACAK
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
‘YALOVA BENİM KENTİMDİR’ ORTAOKULLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASI

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz