BAKAN FATİH DÖNMEZ YALOVA’DA KONUŞTU: “19 YILDA YALOVA’YA 1 MİLYAR LİRALIK YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİK” – Kent 77 TvKent 77 Tv
BAKAN FATİH DÖNMEZ YALOVA’DA KONUŞTU: “19 YILDA YALOVA’YA 1 MİLYAR LİRALIK YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİK”
186
13 Ağustos 2022 - 16:29

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 13 Ağustos 2022 Cumartesi günü Yalova’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

 

Yalova Valisi Muammer Erol ile AK Parti Yalova Milletvekilleri Meliha Akyol ve Ahmet Büyükgümüş başta olmak üzere protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Dönmez, ilk olarak Yalova Valiliği’ni ziyaret etti.

Gerçekleştirdiği ziyarette Valilik Anı Defterini imzalayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, burada istişare toplantısına katıldı.

Ardından Yalova Belediyesi’ni ziyaret eden Bakan Fatih Dönmez Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ve belediye başkan yardımcıları tarafın karşılandı.

Başkan Vekili Mustafa Tutuk’un Bakan Dönmez’e Yalova Kâğıthanesi’nde Geleneksel El Yapımı Türk Kâğıdı ile yapılan hediye takdiminin ardından belediye çalışmalarının aktarıldığı toplantıya geçildi.

Ziyaretine AK Parti Yalova İl Başkanlığı ile devam eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar ve parti yönetimi tarafından karşılandı.

 

“SON 19 YILDA YALOVA’YA TAM 1 MİLYAR LİRALIK YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİK”

Burada basın açıklamasında bulunan Bakan Dönmez Yalova’ya gereken desteği vermeye her zaman hazır olduklarını belirtti.

Yalova’nın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile ilgili konularını detaylı bir şekilde masaya yatırdıklarını kaydeden Dönmez, “Başkanlarımızın ve meclis üyelerimizin taleplerini değerlendirdik. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da yine Yalova’nın enerji alanındaki taleplerini zamanında ve eksiksiz bir şekilde yerine getirmek için gayretlerimizi devam ettireceğiz.

Yalova’da Bakanlığımızın alanıyla ilgili gerek kamu gerek özel sektör tarafından ciddi yatırımlar gerçekleştirildi.

İktidara geldiğimiz 2002 yılında bu yatırımlar sadece 3 Milyon TL iken geçtiğimiz yıl bu alanda yapılan yatırımların tutarı 284 Milyon TL olarak gerçekleşti.” Dedi.

Son 19 yılda Yalova’ya 1 Milyar liralık yatırım gerçekleştirdiklerini ifade eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Önümüzdeki bu yatırımlar katlanarak artacak.

Önümüzdeki yıl enerji alanında 595 Milyon liralık altyapı yatırımları gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bunun büyük bir kısmını elektrik dağıtım şirketi ve gaz dağıtım şirketi gerçekleştirecek.

Şebeke yenileme çalışmaları da aynı şekilde devam edecek.” Şeklinde konuştu.

 

“DÖNEMİMİZİN İLK ZAMANLARINDA DOĞAL GAZ KULLANAN KENTLERİMİZDEN BİRİ YALOVA OLDU”

İktidara geldiklerinde sadece beş büyük şehrin merkez ilçelerinde doğal gaz kullanımı olduğunu dile getiren Bakan Fatih Dönmez, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde batıda ne varsa doğuda olacak anlayışıyla 81 ilin tamamına doğalgazı götürdük.

Bu illerimizden birisi de Yalova oldu.  Bizim dönemimizin ilk zamanlarında doğal gaz kullanan kentlerimizden biri Yalova oldu.

2005 yılında doğal gaz arzımızı sağladık ve bu ilimizde doğalgaz kullanmayan ilçemiz ve beldemiz kalmadı diyebiliriz.

Kentin büyümesinden ve gelişmesinden kaynaklı eksik kalan mahallelerimiz oluyor fakat onları da plan ve program çerçevesinde doğalgaza kavuşturacağız.” Şeklinde bilgi verdi.

 

“YILDIZI PARLAYAN KENTİMİZE BAKANLIK OLARAK GEREKEN DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

Yalova’nın özellikle çevresindeki büyük şehirler dikkate alındığında alan olarak küçük fakat etki ağırlığı fazla olan bir şehir olduğuna dikkat çeken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Doğasıyla, deniziyle özellikle son yıllardaki sanayileşmede ortaya koymuş olduğu performansla yine tarımsal faaliyetlerde örnek alınacak şehirlerimizden birisidir.

Bu büyüyen, yıldızı parlayan kentimize bakanlık olarak gereken desteği vermeye hazırız.

Özellikle belediyelerimizin kendi enerjilerini üretme ile ilgili bazı projeleri var. Bugüne kadar hayata geçirmiş olanlar var, bugünden sonra planladığı bazı projeler var.

Biz belediyelerimize de bu konudaki istek ve talepleri bize sunarlarken gereken desteği vereceğimizi ifade etmek isteriz.

Yalova’da gördüğüm kadarıyla uyumlu bir yönetim sergileniyor.

Hem yerel yönetimler hem meclisler kentin geleceğini birlikte planlamaya gayret gösteriyorlar.” dedi.

 

“YALOVA’YA YAKIŞIR YENİ, YENİLENEBİLİR, YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLERİ GETİRMEMİZ GEREKİYOR”

Osmangazi Köprüsü’nün kazanımlarına değinen Dönmez son olarak şunları kaydetti: “Yalova geçmişten beri bir istirahat yeri olarak bilinmiştir. O zaman denizden ulaşım imkânı vardı.

Bu da zaman alıyordu ama köprü ile birlikte bugün İstanbul’un hemen her köşesinden 1 saat içerisinde buraya ulaşabiliyorsunuz.

Keza Yalova’dan 1 saat içerisinde Bursa’ya ve Kocaeli‘ne ulaşma imkanınız var.

Bunlar da ülkemizin özellikle sanayide gelişmiş kentlerin bu jeolojik yanını Yalova avantaja dönüştürüyor.

Buraya yoğun bir sanayici ilgisi var ama yüksek teknolojili, yüksek katma değerli sanayinin gelmesini arzu ediyoruz.

Yüksek teknoloji demek bacasız sanayi demek. Yalova’ya yakışır yeni, yenilenebilir teknolojileri, yenilikçi teknolojileri getirmemiz gerekiyor.

Öte yandan süs bitkileri üretiminde Yalova kendini aştı. Sadece komşu şehir İstanbul’a değil artık yurtdışına da süs bitkileri konusunda İhracat imkanını geliştiren bir şehrimiz oldu.

Ciddi bir sektörde bu anlamda gelişmiş oluyor.

Özetle Yalova’nın bu yeni yenilikçi vizyonuna uygun bize düşen alt yapıları yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Devlet erkanı Anıtkabir’de!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Karakol bahçesinden kaçan eşek, hastaneye girdi!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Altınova’da 23 Nisan coşkusu

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz