ARKEOLOJİ EKİBİ, ALTINOVA’YI BİLİM DÜNYASINA TANITTI – Kent 77 TvKent 77 Tv
ARKEOLOJİ EKİBİ, ALTINOVA’YI BİLİM DÜNYASINA TANITTI
213
02 Haziran 2022 - 9:23

Altınova Arkeoloji ekibi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği bu yıl Denizli’de gerçekleştirilen 42’nci Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumuna katıldı.

Denizli Pamukkale Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesi desteği ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyumda, Altınova Çobankale, Limnae/Civetot Sualtı Kazıları ve Altınova Sualtı Yüzey Araştırması İle Helenopolis’te yürütülen yüzey araştırmaları hakkında bölgede çalışan bilim insanları sunum gerçekleştirdi.

ALTINOVA EKİBİ, TAM KADRO KATILDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izni ile Yalova’nın Altınova İlçesi’nde yürütülen ve Altınova Belediyesi tarafından desteklenen arkeolojik çalışmalar, Denizli’de gerçekleşen 42’nci Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu’nda sunuldu.

Çobankale Kazı Başkanı Doç. Dr. Selçuk Seçkin, Limnae/Civetot Sualtı Kazıları Bilimsel Danışmanı/Sualtı Yüzey Araştırması Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Serkan Gündüz, Yalova İli Ve İlçeleri Antik Dönem Yüzey Araştırması Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Cennet Pişkin Ayvazoğlu sempozyumda bölgede yapılan çalışmalar hakkında sunum yaparken; Çobankale Kazısı 2. Başkan Yardımcısı Esra Sayın, Çobankale Kazısı Alan Sorumlusu Onur Sarıkaya, Çobankale ekibinden Oktay Orhanlı ile Belediye Arkeoloğu Uzman Arkeolog Işıl Akalan Gündüz sempozyuma katılım sağladılar.

YÜZEY ARAŞTIRMALARI

Sualtı yüzey araştırmalarında Altınova kıyılarının zengin kültür mirası hakkında bilgi verilmiş Altınova 1 Batığı bilim dünyasına tanıtılmıştır. Helenopolis’te yürütülen yüzey araştırmasında kentin bilinmeyen tarihine ışık tutan yeni veriler paylaşılmıştır. Çobankale’de 2021 yılında yapılan çalışmalar heyecan verici yeni buluntular içerirken, ziyarete açılması için planlanan proje de bilim camiasına tanıtıldı.

 

 

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
YALOVA’DA SU SPORLARI SEZONU AÇILDI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
METİN ORAL’ AFET DERNEĞİNDEN PLAKET
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
İFTAR SOFRASINDAN BİRLİK MESAJI VERDİLER
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
TARAFTAR GRUPLARINDAN AÇIKLAMA: ‘YALOVASPOR SİYASET ÜSTÜDÜR’
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALİ KANGAL BELEDİYENİN BORCUNU AÇIKLADI!

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz