ALTINOVA, TÜRKİYE-AFRİKA ARASINDA KÖPRÜ OLUYOR… – Kent 77 TvKent 77 Tv
ALTINOVA, TÜRKİYE-AFRİKA ARASINDA KÖPRÜ OLUYOR…
208
16 Haziran 2021 - 10:35
Gambiya Devlet Başkanı Yardımcısı Isatou Touray ve beraberindeki heyeti, Altınova’da ağırlandı.
Gambiya Devlet Başkanı Yardımcısı Isatou Touray beraberindeki Gambiyalı İş İnsanlarıyla birlikte Altınova Belediyesi’ni ziyaret etti. Devlet Başkanı Yardımcısı Isatou Touray; Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Tavşanlı Belediye Başkanı Mücahit Kaçar ve Negmar Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Koç tarafından karşılandı.
“İLİŞKİLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK”
Görüşmede Başkan Oral, Gambiya Devlet Başkanı Yardımcısı Isatou Touray’a Yalova ve Altınova hakkında bilgi verdi. Tarihi, sanayiyi, kültürü, doğası ve tarımıyla Yalova’nın çok özel bir bölge olduğunu dile getiren Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Yalova’mız barındırdığı tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra stratejik konumu, tarım ve teknolojik sanayi yatırımları ile yıldızı parlayan şehirlerin başında geliyor. Ülkelerimiz arasında yapılan anlaşmalar ve işbirlikleri çerçevesinde ilişkilerimizin artarak devam edeceğine inanıyoruz” diye konuştu.
“TERSANELERİN YANINDA DENİZ TAŞIMACILIĞI DA ÖNEMLİ”
Altınova’nın stratejik bir öneme sahip ilçe olduğunun altını çizen Başkan Oral, “Dünyanın önemli tersanelerini bünyesinde barındıran Altınova’mız aynı zamanda deniz taşımacılığı noktasında da önemli markalara sahip. Altınova’mızın uluslararası markası Negmar ile ticari anlaşmalar da bulunmak üzere ilçemize gelen Gambiya Devlet Başkanı Yardımcısı Isatou Touray ve Gambiyalı İş İnsanlarını ağırladık. Güney Afrika ülkesi Gambiya ile gelişerek süren ticari ve kardeşlik ilişkilerimizi, zengin tarım ürünlerimizle artırmayı hedefliyoruz. Altınova, küçük ama ticari ve tarım ürünleri ile büyük ve önemli bir marka olma yolunda hızla ilerliyor. Emeği, katkısı olan tüm değerli paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
BİZE ÖZGÜ HEDİYELER
Belediye Başkanları Dr. Metin Oral; ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Gambiya Devlet Başkanı Yardımcısı Isatou Touray ve beraberindeki heyete, Altınova’da yetişen kivi meyvesi ve Yalova’da özel olarak üretilen ipekböceği kozasından yapılan tablo ve Türk Çini Sanatının güzel bir örneği olan çini vazo hediye etti.

Yazar

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz