AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI DERYA YANIK YALOVA’DA – Kent 77 TvKent 77 Tv
AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI DERYA YANIK YALOVA’DA
309
12 Kasım 2022 - 15:24

Bakan Derya Yanık 2023’e doğru şehir buluşmaları kapsamında Yalova’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi ve basın açıklamasında bulundu.

AK Parti teşkilatı olarak 2023’e Doğru Şehir Buluşmaları kapsamında ülkenin dört bir yanını, illeri, ilçeleri ve beldeleri karış karış dolaşmaya devam ettiklerini kaydeden Bakan Yanık, “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları kapsamında dördüncü ilimiz Yalova. AK Parti teşkilatları zaten her zaman sahada vatandaşla birebir ilişkisini sürdüren bir teşkilat. Dolayısıyla inşallah bu programımızda bu anlamda çok verimli ve güzel olacak. AK Parti teşkilatları sadece seçim zamanı sahaya inen bir teşkilat değil diyen Yanık, bugüne kadar da vatandaşımız şükürler olsun ki bunun da karşılığını bize fazlasıyla teslim etmiş oldu.
Ulaşımda, mimari de sağlıkta, eğitimde, teknolojide, sanayide, büyük projeler, dev eserler hayata geçti. Artık hepimiz Türkiye’nin tüm güzelliklerine kolaylıkla ulaşıyoruz. Günler süren yolculukları saatleri içerisinde gerçekleştiriyoruz.
AK Parti belediyeciliğinin imzası var. AK Parti iktidarlarının imzası var. AK Parti bakanlıklarının imzası var. Dolayısıyla şükürler olsun ki milletimizi az gelişmiş bir ülke standardından alıp bugün dünyanın çok gelişmiş ülkeleriyle yarış eden aşık atan bir seviyeye getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Son 20 yıl sosyal hizmet alanında da devrimlere imza attığımız bir dönem oldu. Aile kurumunun güçlenmesi için özellikle özel çalışmalar yürüttüğümüz bir süreci geride bıraktık ve önümüzdeki süreçte de buna böylece devam edeceğiz” dedi.

TÜRKİYE’DE ENGELLİ HER ZAMAN VARDI FAKAT SOKAĞA ÇIKAMIYORDU

AK Parti hükümetleri olarak Cumhuriyetimizin 80 yıllık döneminde yapılmamış hizmetleri hayata geçirdiklerini kaydeden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Sosyal hizmetlerde ülkemizi, dünyada takip edilen ülkelerden biri haline getirdik. Türkiye’de engelli her zaman vardı fakat sokağa çıkacak, hayatın içerisine karışacak fırsatı bulamıyordu.

Engellilere yönelik yaptığımız çalışmalarla engelliler hayatın içerisine karıştılar. Bundan 25 sene önce de bu memlekette devlet vardı ama hastane kapılarında kuyruk bekleyen vatandaşlar vardı. Bizler bugün, sosyal hizmet, sosyal yardım mantığını 20 yıldır iktidarın en başından itibaren vatandaşımıza hizmet olarak sunuyoruz.

Biz iktidara geldiğimizde 2002 yılında 4 başlıkta sosyal yardım vardı. Bugün 50 ayrı başlıkta sosyal yardımları sağlıyoruz. Bizim temel noktamız şu, tam bir sosyal devlet refleksi.
Vatandaş normal şartlarda bir destek ihtiyacı olduğunda ya da devletin kendisine sağlık, barınma, sosyal hizmet, bir engellisi var engellisi ile alakalı desteğe ihtiyacı olduğunda kapı kapı gezip kendisi ihtiyacını giderecek bir kurumu bulmaya çalışırken, bizim Aile Sosyal Destek Projesi kapsamında ASDEP personelimizle ki son zamanlarda Ulusal Hane Ziyareti programını hayata geçirdik” şeklinde konuştu.

BİZ İKTİDARA GELDİĞİMİZDE 2002 YILINDA 4 BAŞLIKTA SOSYAL YARDIM VARDI.

Bakan Yanık açıklamasının son bölümüne şu şekilde devam etti.

“Bugün 50 ayrı başlıkta sosyal yardımları sağlıyoruz. Ülke genelinde aile eğitim programı kapsamında 2013 yılından 2022 yılı Eylül ayı sonuna kadar 3 milyon vatandaşımızla buluşmuşuz. Bakanlığımızın temel hedefi, toplumsal yaşamın her alanında kadınların konumunu güçlendirmek, fırsat eşitliği doğrultusunda kadınlara alan açmaktır. Bu anlamda her türlü şiddet ve ayrımcılıkla mücadele bizim kırmızı çizgimiz”. Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Basın açıklamasından sonra basın mensuplarıyla kahvaltı yapan Bakan Yanık Yalova Valiliği ziyareti gerçekleştirdi. Daha sonra Yalova Belediyesinde kent ile ilgili bilgi alan Yanık buradan önceki dönemler ve teşkilat mensuplarıyla vefa buluşması yemeğine katıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık teşkilat buluşmasından, Çınarcık Huzurevine geçerek şu açıklamalarda bulundu;

2 ADET YENİ AİLE DESTEK MERKEZİ AÇACAĞIZ

Yanık ,“Yalova’mıza önümüzdeki süreçte 2 adet yeni Aile Destek Merkezi açacağız bunu sizinle paylaşmak istiyorum yine aynı şekilde biliyorsunuz Aşevi programlarımızı vakıflarımız aracılığıyla yaptığımız Aşevi programlarımızı ulusal programa dönüştürdük Yalova’mıza da bu kapsamda 750 kişilik bir mutfak kurarak Aşevi programımızda burada uygulamaya devam edeceğiz öbür taraftan yine Aile Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü’müzce yeni bir Sosyal Hizmet Merkezi açacağız Bakanlığımızın hizmetlerinin daha bütüncül ve etkin bir biçimde Yalova’mıza ulaşabilmesi için ve Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı binamızı da burada yenileyerek daha etkin hizmetlerimizi ulaştırmaya çalışacağız onun dışında Çınarcık Huzurevimizde gördüğünüz gibi özellikle yaşlılarımızın ve büyüklerimizin daha konforlu kendilerini daha mutlu hissedecekleri ve aktif yaşlanmaya hizmet edecek şekilde kuruluşlarımızın düzenlenmesini hayata geçirilmesini önemsiyoruz

Aktif yaşlanma büyüklerimizin üretmeye devam ederek hayatlarını etkin bir biçimde sürdürmelerini önemsiyoruz huzurevlerimizin konsepti özellikle buna özellikle çok uygun onların çeşitli sosyalleşme alanları spor yapacakları birtakım eğer faaliyetleri varsa sürdürebilecekleri mekanizmanın olması önemli dolayısıyla büyüklerimiz için bu anlamdaki hizmetlerimizi özellikle inşallah artırarak devam ettireceğiz. Çocuklarımızla alakalı hizmetlerimizi de yine biliyorsunuz aile odaklı olarak başlamak ve sonrasında da çocuklarımızın eğitiminin, kişisel gelişimlerinin, sağlık hizmetlerinin etkin bir biçimde devam edebilmesi için çocuk hizmetlerimizi de ayrıca artırarak devam ediyoruz çocuklarımızın büyüklerimizin tecrübelerinden büyüklerimizin hayat birikiminden yararlanacak birtakım buluşmaları ayarlamaya çalışıyoruz bu anlamda inşallah önümüzdeki süreçte Bakanlığımızın farklı çalışma farklı hizmet alanlarının birbiriyle etkileşimi ve birbiriyle dayanışması da bu anlamda daha artırarak devam ettireceğiz.” Diye konuştu.

Huzurevi programı ardından Şehit Talha Bahadır’ın ailesini ziyaret eden Bakan Derya Yanık
Şehit ailesinin acılarını paylaşarak taziyelerini iletti. Yanık gençlerle buluşma programına katılmak amacıyla Altınova’ya hareket ederek Yalova’daki son programına katıldı.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
BAŞKAN GÜREL’E TEBRİK ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Termal’de çıkan yangında 2 hektar ormanlık alan zarar gördü!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
AHMEDİYE GÖLETİ DEFNE KOKULARINA DOYACAK
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
‘YALOVA BENİM KENTİMDİR’ ORTAOKULLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
YALOVA BELEDİYESİ, VEKTÖRLE MÜCADELEYE HIZ VERDİ

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz