ESKİ YALOVA DEVLET HASTANESİ HİZMETE DEVAM EDECEK – Kent 77 TvKent 77 Tv
ESKİ YALOVA DEVLET HASTANESİ HİZMETE DEVAM EDECEK
429
30 Ocak 2023 - 10:47

 

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar tarafından gündeme getirilen eski Devlet Hastanesi’nin hizmete devam etmesi konusuna açıklık getirmek için toplantı düzenlendi.

 

Saklı Bahçe Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıya Yalova Valisi Muammer Erol, İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Çiftlikköy İlçe Sağlık Müdürü Güven Hocaoğlu ve Çiftlikköy Belediyesi Meclis Üyeleri vatandaşlar katıldı.

 

“Eski hastane hizmete devam edecek”

Toplantıda Yalova İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray, Yalova eski Devlet Hastanesi’nin sağlık hizmeti vermeyi sürdürdüğünü dile getirdi.

Binanın 1 bloğunun Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi diğer bloğunun ise devlet hastanesi olarak hizmet vermeye devam edeceğine vurgulayan İl Müdürü Emrah Eray, “Yeni hastanemiz hizmete girdi.

Tam kapasite ile yeni binada hizmet veriyor. Eski binayı yine sağlık hizmetlerinde kullanmaya devam edeceğiz. Yalova Devlet Hastanesi’nin eski binası 2 bloktan oluşuyor. Ameliyathanenin olduğu blokta 8 ameliyathane var.

Diş Hastanesi açtığımızda ameliyat haneye de ihtiyacımız var. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini büyütmemiz lazım. Bunun için ameliyathane de yapmalıyız. Bugün kabaca 1 ameliyathane 20 milyon TL’ye mal oluyor.

Biz Yalova Devlet Hastanesi’nin eski binasının bir bloğunu 75 üniteye kadar çıkabilecek bir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne dönüştüreceğiz” dedi.

 

“Sağlık hizmeti vermeye devam edeceğiz”

Devlet Hastanesi olarak hizmet vermeyi sürdürecek olan eski Yalova Devlet Hastanesi binasında şu anda 10 farklı branşta sağlık hizmeti verildiğine vurgu yapan Yalova Sağlık İl Müdürü Dr. Emrah Eray, “Yaklaşık 10 farklı branşta vatandaşlara bu binada sağlık hizmeti veriliyor.

Çocuk, Göğüs hastalıkları, Dahiliye, Cildiye, Ortopedi, Genel Cerrahi gibi ana branşlarımız şu anda halihazır da orada hizmet vermeyi sürdürüyor. Hizmet vermeye de devam edecek.

Bakanlığımızın oluru da zaten bu şekilde. Polikliniklerin üst kısımlarını da Fizik Tedavi ve Palyatif Bakım Merkezi olarak kullanacağız.

Bugün 10 farklı branşta poliklinik hizmeti sunuyoruz ama yarın ihtiyaçlara göre o 20 poliklinik olur. Fizik Tedavi ve Palyatif diyoruz ama belki yataklı servise çevirebiliriz.” açıklamasında bulundu.

 

“Burada yürütülen sağlık hizmetinden hiçbir kalem eksilmiyor”

Çiftlikköy halkının burada bir Çiftlikköy Devlet Hastanesi kurulması talebini değerlendiren Yalova Valisi Muammer Erol ise bu yaklaşımın çok doğru olmadığını ifade ederek, “Burada yürütülen sağlık hizmetinden hiçbir kalem eksilmiyor.

Bütünleşik kalması durumunda da yeni hastane de ne varsa burada da takviye yapılabilir ama burasını Çiftlikköy Devlet Hastanesi yaparsak burasının başhekimi ayrı olacak.

Dolayısıyla burası artık mevcut hastaneden ayrılmış olur. Artık bakanlık ne kadar kadro verirse ne kadar poliklinik açılmasına izin verirse onlarla yetinmek zorunda kalırsınız.” diye konuştu.

 

“3 mahalleye aile sağlık merkezi açılacak”

Sahil Mahallesi ve Sultaniye Mahallesinde birer Aile Sağlık Merkezi kurulacağı müjdesini veren Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Sahil Mahallesi’nde Atatürk Parkını yanına yeni bir yönetmelikle, 2,5 dönüm üzerine Aile Sağlık Merkezi yapılacak.

Yine Sultaniye Mahallemizde de bir Aile Sağlık Merkezi kurulacak. 630 metrelik burada bir yerimiz var. Bu arsayı da tahsis edeceğiz.

Siteler mahallesinde de önümüzdeki yıl Sağlık İl Müdürlüğü’müz burada bir İlçe Sağlık Müdürlüğü, Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Servis kuracak. Böylece mahallemizin sağlık hizmeti sorunu da çözülmüş olacak” diye konuştu.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Bursa Yalova yolunda feci kaza!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
VATAN CADDESİ’NDE KALDIRIM ÇALIŞMALARI YÜZDE 90 TAMAMLANDI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
GIDADAKİ KDV İSTİSMARINI ÖNLEYECEK DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Fazlaca: Tersaneler, Altınova’nın gururu
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Fazlaca, itfaiye personeliyle kahvaltıda buluştu

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz